Adósságkonszolidáció és komplex egészségügyi csomag

2019-11-09 00:00:00 FORRÁS: privatbankar.hu

Szerző: Weborvos Automata

Lapszemle

Az egészségügy finanszírozása a jövőben úgy változik meg, hogy azzal meg lehessen gátolni a kifizetetlen számlák újratermelődését.

A kormány hamarosan tárgyal a kórházaknál felhalmozódott adósság konszolidációjáról, de ennél sokkal többről van szó, egy komplex csomag kerül majd a miniszterek elé - mondta Privátbankár kérdésére a Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter. Tájékoztatása szerint az ágazat finanszírozását kell hozzáigazítani az intézmények sajátságos működéséhez, figyelembe véve az ellátottak számát és az ellátások fajtáit is, mert jelenleg hatalmas különbségek vannak a kapacitásokat illetően az egészségügyi intézményeknél. 

Ennek a csomagnak lesz a része a konszolidáció. Erre minden év végén szükség van, mert a kórházaknál rendre 50-60 milliárd forintos adósság keletkezik. A miniszter szerint erre most is sor kerül - a beszállító cégeket képviselő szervezet már a nyáron szorgalmazta ezt - de egyben felhívta a figyelmet, hogy ez nem a korábban megszokott keretben történik. Arra utalt, hogy az egészségügy finanszírozása a jövőben úgy változik meg, hogy azzal meg lehessen gátolni a kifizetetlen számlák újratermelődését. Ennek érdekében a reálisnak megfelelően kell fedezni az egyes ellátások költségét.

Megtekintések száma: 158
ESEMÉNYEK