MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Átadták a kórházszövetség szakmai díjait

2019-04-15 07:30:07 FORRÁS: medicalonline.hu

Lapszemle

A kiemelkedő innovációt bemutató kórház díját idén az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet nyerte el.

A Magyar Kórházszövetség kongresszusának díjkiosztó gáláján kórházszakmai elismeréseket is átadtak múlt hét pénteken - írta a medicalonline.hu.

 Az MKSZ életműdíját a magyar kórházügy kiemelkedő személyiségének adják, évente egy, az aktív kórházvezetésből visszavonult személy kaphatja az egészségügyi szervezésben, kórházvezetésben és gyakorlati egészségügyi munkában egyaránt kiemelkedő teljesítményért. Az idei díjazott Szendrői Miklós (SE) lett.

A Varga Ferenc-díj névadója dr. Varga Ferenc a magyar kórházügy kiemelkedő alakja, ikonja volt. Az MKSZ életműdíja a Magyar Kórházszövetség ügyében kiemelkedő munkát végző személyiségnek adható. Évente egy személy, a kórházszövetségi elnöki tisztségétől mandátuma lejártával visszavonuló korábbi elnök a mandátum lejártát követő évben, vagy a kórházszövetség ügyéért kiemelkedő munkát végzett személy kaphatja. Idén Fülöp Rudolf vehette át az elismerést.

A Szent Piroska ápolásszervezési díj az MKSZ pályázattal elnyerhető kórházi díja a kiemelkedő, újító ápolásszervezői munkát bemutató kórháznak adható. Évente egy kórház kaphatja meg a díjat pályázatának pozitív elbírálása után. Idén a Fejér Megyei Szent György Kórház vehette át az elismerést. Különdíjban részesült (a bírálóbizottságban ülő MESZK-elnökének saját felajánlásából) a Békés Megyei Központi Kórház.

A Jósa István kórházszervezési innovációs díj névadója Jósa István jelentős vidéki, leginkább Békés és Szabolcs megyei kórházszervező volt. Az MKSZ pályázattal elnyerhető kórházi díja a kiemelkedő innovációt bemutató kórháznak adható. Évente egy kórház kaphatja pályázatának pozitív elbírálása után. Az idei kitüntetett az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet.

Megtekintések száma: 65

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK