MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Az egészségügy a legnagyobb problémája a budapestieknek

2019-07-09 07:00:07 FORRÁS: magyarhang.org

Szerző: Weborvos Automata

Lapszemle

Még a kormánypártiak 37 százaléka is azt mondja, rossz az ellátás, míg ez a szám az ellenzéki érzelmű válaszadók esetében 79%.

Felemás eredményt hozott a Publicus Intézet a Népszava megbízásából elvégzett, 800 fő megkérdezésével készített reprezentatív felmérése a főváros legfontosabb problémáival kapcsolatban. A budapesti választók – kormánypárti és ellenzéki egyaránt – majd kétharmada említette, hogy az egészségügyi ellátás gondjai jelentik számára a legfontosabb problémát. 62 százaléknak ez fáj a leginkább, ráadásul az állami egészségügy helyzetének negatív megítélése semmit sem javult az egy évvel ezelőtti, tavaszi átfogó közvélemény-kutatáshoz képest, ahol a fővárosi lakosok 63 százaléka állította, az utóbbi években egyre romlik az egészségügyi ellátás. Még a kormánypártiak 37 százaléka is azt mondja, rossz az ellátás, míg ez a szám az ellenzéki érzelmű válaszadók esetében 79, míg a bizonytalan pártválasztók körében 63 százalék - idézett a felmérésből a magyarhang.org.

 

Megtekintések száma: 119

Az egészségügy a legnagyobb problémája a budapestieknek

2019-09-20 07:29:52 FORRÁS: 24.hu

Szerző: Weborvos Automata

Lapszemle

Az egészségügyi ellátás kapta a legrosszabb osztályzatot a budapestiektől, lakjanak bár Budán vagy Pesten.

A fővárosiak nagyon elégedetlenek az egészségügyi ellátással és az autós közlekedéssel, a közbiztonsággal viszont nincs nagy gondjuk. A Závecz Research a 24.hu megbízásából készített kutatást az önkormányzati választás előtt többek között arról is, milyen problémákat tartanak súlyosnak Pesten, illetve Budán, mit látnak gondnak a férfiak és a nők, van-e különbség a különböző korosztályok problémaérzékenysége között. Kiderül az is, hogy a pártpreferencia befolyásolja-e, ki, mit lát problémának - írta a lap.

A kirajzolódó problématérképen az a leginkább meglepő, hogy legyen valaki pesti vagy budai, férfi vagy nő, idős vagy fiatal, nagyon hasonlóan értékelte a problémákat.

A legdurvább különbség az ellenzékiek és a fideszesek között látszik, ám még ez a két csoport is hasonló problémákat lát, csak a fideszesek ezeket jóval kevésbé látják súlyosnak.

Az erősen problémás kategóriába került az egészségügyön túl a közlekedés, a kátyús utak sokasága, valamint a légszennyezettség is. Az eredmények itt megtekinthetőek

 

Megtekintések száma: 51

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK