MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Budapesti nemzetközi konferencia a krónikus betegségekről

2019-05-15 06:15:07 FORRÁS: SE Egészségügyi Menedzserképző Központ

Lapszemle

Az egyik cél bemutatni, hogy az EU egyes országaiban kifejlesztett jógyakorlatok hozzáigazíthatók a többi ország eltérő igényeihez is.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának Egészségügyi Menedzserképző Központja a házigazdája az Európai Unió CHRODIS PLUS programja kétnapos, szerdán záruló konferenciájának. A nemzetközi eseményen a résztvevők a krónikus betegségek megelőzését vagy gyógyítását támogató jó gyakorlatok bevezetésével kapcsolatos tapasztalataikról és modellekről számolnak be. A konferencián részt vesz Wojciech Kalamarz, a Népegészségügyi Főigazgatóság (DG Santé) osztályvezetője is.

A CHRODIS PLUS projekt az Európai Unió valamint a tagállamok által támogatott 3 éves projekt (2017- 2020), melyek kiemelt eseménye ez a budapesti Benczúr Hotelben megrendezett konferencia. A projekt elsősorban a krónikus betegségek megelőzésével illetve gyógyításával foglalkozik. A program a krónikus betegségek terén kialakított bevált gyakorlatok európai országok közötti megosztását és bevezetését szervezi. Magyarországról az Országos Onkológiai Intézet és a Semmelweis Egyetem vesz aktívan részt a programmban.

A konferencián 26 országból több mint 180-an vesznek részt, hogy megvitassák illetve véleményt formáljanak a projekt első 20 hónapja során elért eredményekről. A résztvevők túlnyomó része európai, de regisztráltak az Egyesült Államokból illetve Szingapúrból is.

A konferencia célja, hogy ismertesse a CHRODIS PLUS projekt az EU-s országok közegészségügyi rendszereire gyakorolt eddigi és potenciális hatását. Ezen kívül az is cél, hogy bemutassák, a projektben az EU egyes országaiban kifejlesztett és már bevezetett jógyakorlatok, modellek és eszközrendszerek hozzáigazíthatók a többi EU ország eltérő egészségügyi igényeihez is.

A konferencia előadásai, a kerekasztal beszélgetések a projekt fókuszterületei köré rendeződnek:

a) egészséges életmódra nevelés és betegségek megelőzése,

b) a multimorbiditás tehát a több betegség egyidejű kórházi kezelésének modellje

c) a krónikus betegségek minőségi ellátása

d) informatikai-kommunikációs technológia (ICT) alkalmazása a betegek támogatásában e) krónikus betegség munkahelyi integrációja.

A rendezvény honlapja itt tekinthető meg.

Megtekintések száma: 58

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK