MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Büntetlenül hazudnak maguknak doktori címet egyre többen

2019-05-25 07:00:07 FORRÁS: Napi.hu

Lapszemle

A cégbíróságnak nincs joga arra és nem is kötelessége, hogy a benyújtott iratokon szereplő személyes adatokat ellenőrizze.

Furcsa szokás kezd elharapódzni hazánkban: azok is doktornak nevezik magukat az üzleti életben, akiknek még érettségijük sincs. A cégbíróság és az adóhivatal illetékesei széttárják a kezüket - írta a napi.hu.

Kiváló példa erre dr. Cz. József, pontosabban Cz. József esete: a férfi hipnotizőrként dolgozik, s feltehetően úgy gondolja, hitelesebben tudja eladni sajátos tudományát, ha doktorként néznek fel rá. Így tehát a neve elé helyezte a címet. Úgy tudjuk, jól megy a bolt.

A pszichológia világában amúgy is egyre nagyobb teret kap a kuruzslás és a boszorkányság, ezért sürgetik a szakma igazi képviselői a kamara megalakítását, hogy kizárhassák maguk közül az áldoktorokat.

A jelek szerint ma egyre többeket nem feszélyez, hogy doktornak kiáltsák ki magukat. Ha valaki például általános iskolai végzettséggel doktorként mutatkozik be, vagy így írja alá a nevét, az csak szabálysértést követ el - tudtuk meg Strasser Tibor ügyvédtől. Ám ha ugyanez az ember hivatalos okmányon szerepelteti így a nevét, akkor már okirathamisítást követ el, ami bűncselekmény, és több évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. További részletek a teljes cikkben

Megtekintések száma: 104

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK