MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Dubai egészségügyi turizmusának titkai

2019-07-22 07:45:07 FORRÁS: növekedés.hu

Lapszemle

A gyógyszerészeti és az egészségügyi berendezések gyártását kiemelt fontosságú területnek tekintik.

Az egészségügyi turizmus világszerte virágzik: a gyógykezelésre utazó betegek száma évente 20-24 millió fő körül alakul. Dubai az egyik olyan célország, amely gyors fejlesztésekkel ügyesen kihasználja a kereslet nagyarányú növekedését, írja a novekedes.hu

A Dubai Egészségügyi Hatóság 2014-ben egy átfogó tervet fogadott el, amelynek célja, hogy fejlessze és támogassa a teljes ágazatot annak érdekében, hogy az folyamatosan növelhesse hozzájárulását az ország GDP-jéhez. Ennek jegyében a gyógyszerészeti és az egészségügyi berendezések gyártását kiemelt fontosságú területnek tekintik, illetve a hatóság bátorítja azt is, hogy a külföldi vállalkozások Dubaiban 100 százalékban saját tulajdonukban álló intézményeket üzemeltessenek. A cél, hogy a turisták a repülőtérre érkezéstől az onnan való távozásig komplett szolgáltatáscsomagokat vehessenek igénybe. 

A kis országba a világ minden részéről érkeznek turisták: Oroszországból, Olaszországból, Spanyolországból, az Egyesült Királyságból, Észak-Amerikából, Afrikából és Dél-Ázsiából.

Érdekes, hogy ezek közül sok országban szintén fejlett az egészségügyi turizmus, Dubai mégis vonzó célpont azok számára, akik kezelésüket más törekvéseikkel összehangolva kívánják lebonyolítani. 

A Dubai Egészségügyi Hatóság arra biztatja az ország mintegy 3 ezer egységből álló egészségügyi intézményrendszerének tagjait, hogy adatközpontja, a Smart Data Center közvetítésével teremtsék meg a betegek adataihoz való kölcsönös hozzáférés lehetőségét. 

Keményen dolgoznak azon is, hogy megőrizzék nagy létszámú külföldi munkavállalóik egészségét. Az ország nemzetközi pénzügyi központjában az állam szponzorálja egy Health Camp (egészségügyi sátor, rendelő) fenntartását, amely ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat végez. 

Megtekintések száma: 73

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK