Éger: tömegesen tagadhatják meg az orvosok a túlmunkát

2019-08-15 00:00:00 FORRÁS: ATV - Egyenes beszéd

Szerző: Weborvos Automata

Lapszemle

Ha nem történik változás, az orvosok tömegesen tagadhatják meg az önként vállalt túlmunkát.

2018 április óta gyakorlatilag nincs tárgyalás a kormány és a Magyar Orvosi Kamara között – mondta Éger István, a MOK elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A kamarai vezetés éppen ezért most a nyilvánosság előtt tárgyalna a kormánnyal, mégpedig egy szeptember 22-i nagygyűlésen.

Éger szerint 2018. áprilisában (akkori reményeik szerint eredményesen) zárultak le a kormány és a MOK közötti tárgyalások, ám az ott megfogalmazott eredményeket végül a kormány nem ültette át a gyakorlatba.

A MOK elnöke szerint Magyarország társadalmi és gazdasági helyzete és az egészségügy helyzete köszönő viszonyban sincs egymással. Éger István azt mondta erről: akár kétszeres-háromszoros orvosi fizetésekre lenne szükség, bruttó 900 ezer forintos szakorvosi fizetésre, és összességében 1200 milliárd forintos befektetésre van szükség az egészségügyben.

Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha a szeptember 22-i tárgyalás nem jön létre vagy eredménytelen lesz, Éger István azt válaszolta: ebben az esetben az orvosok tömegesen tagadhatják meg az önként vállalt túlmunkát.

Megtekintések száma: 1063
ESEMÉNYEK