MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Egy új ír találmány visszafordíthatja a szívkárosodást

2018-06-13 09:00:07 FORRÁS: beol.hu

Lapszemle

A szerkezet közvetlenül a szívbe irányítja a gyógyszereket.

A „Therepi” tulajdonképpen a gyógyszerek és az orvoslásban alkalmazott őssejtek tartálya, amely a szív felszínén helyezkedik el, és többször is újratölthető a bőr belsejéből. A felfedezések szerint növeli a szívfunkciókat egy szívroham után, ezáltal hatékony lehet a világ leggyakoribb halálozási okának kezelésében – olvasható a The Times cikkében, amelyet a beol.hu idéz.

A készülék egy csövön keresztül van a bőrhöz csatlakoztatva. A szükséges hatóanyagokat ezután egy külső „bejáraton” keresztül bejuttatják közvetlenül a kulcscsont alá. Ez az első olyan találmány, a krónikus szívbetegségben szenvedők célzott és rendszeres terápiájában nyújt pótolhatatlan segítséget.

Egy preklinikai vizsgálat azt mutatta, hogy az orvosságoknak a tartályba juttatása a szívinfarktus után négy héttel növelheti a szív szervi funkcióit.

A szerkezetről szóló tanulmányt tegnap tették közzé a Nature Biomedical Engineering nemzetközi orvosi folyóiratban. A kutatás egy négyéves együttműködés volt a NUI Galway, a Harvard Egyetem, a Massachusetts Institute of Technology, a Royal College of Surgeons Ireland és a Trinity College Dublin között.

Megtekintések száma: 153

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK