MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Fertőzés miatt felvételi tilalom a pszichiátriai intézetben

2019-04-16 10:30:08 FORRÁS: medicalonline.hu

Lapszemle

Az akut pszichiátriai és neurológiai fekvőbeteg-ellátásra szoruló betegeket más kórházakhoz irányították.

Tegnap óta nem fogad betegeket a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, mert zárlatot rendeltek el a szubintenzíven - tudta meg a medicalonline.hu. Hétfő reggelre négy hasmenéses, hányós beteget észleltek az OPAI pszichiátriai szubintenzív osztályán, ezért az intézmény vezetője, dr. Németh Attila felvételi zárlatot rendelt el, és tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK).

Az NNK ezért arról tájékoztatta a budapesti kórházakat, hogy az OPAI ellátási területéről érkező, akut pszichiátriai fekvőbeteg-ellátásra szoruló betegeket – a határozat visszavonásáig – a fővárosban a Szent Imre, a Szent János, a Honvéd és a Dél-pesti Centrumkórház, valamint a Semmelweis Egyetem fogadja, Pest megyében pedig a váci Jávorszky Ödön és a kistarcsai Flór Ferenc kórházakba, valamint a pomázi Gálfi Béla Gyógyító és Rehabilitációs intézetbe helyezhetőek el.

A neurológiai fekvőbeteg szakellátást igénylők ellátására a Semmelweis Egyetemet, a Honvédkórházat, az Uzsokit és az Országos Klinikai és Idegtudományi Intézetet jelölte ki a tisztifőorvos - írták.

Megtekintések száma: 58

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK