MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Fogorvossztrájk: nem sikerült áttörni a kormány közönyét

2019-09-14 07:00:02 FORRÁS: nepszava.hu

Szerző: Weborvos Automata

Lapszemle

Véget ért a fogorvosok figyelemfelhívó demonstrációjának első szakasza. A szeptember 21-ei orvosgyűlésen folytatják tiltakozásukat.

Az elmúlt két hétben az alapellátó praxisok fele állt le a doktorok "tiltakozó szabadsága" miatt, az akció idején csak a sürgős eseteket látták el. Egy hét múlva, a szeptember 21-ei orvosgyűlésen folytatják tiltakozásukat azért, mert finanszírozásuk nem éri el a háziorvosokét, nem fedezi még az ellátás költségeit sem - írta a népszava.hu.

„Példaértékű összefogással zajlott a demonstráció – foglalta össze Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, az akció koordinátora. Szerinte a lakosság országszerte megértően fogadta az akciót, ezért köszönet illeti valamennyi páciensüket. Az önkormányzatok egy része is kiállt mellettük, Cegléden például a város honlapjára is kitették, hogy támogatják a fogorvosokat. Voltak azért másféle tapasztalataik is: Sopronban például a helyhatóság képviselői ellenőrizték és jegyzőkönyvezték a rendelés ideje zajló demonstrációt, letépték az ajtókról a betegtájékoztatókat.

A kormány makacs hallgatással kísérte a demonstrációt, amiből Nagy Ákos szerint az következik, hogy további lépéseket kell tenniük az alapellátás mentésérért. 

Megtekintések száma: 129

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK