MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Halálos baleset az ajkai kórházban

2019-03-16 05:45:09 FORRÁS: veol.hu

Lapszemle

A 80 éves férfi az eséstől olyan fejsérüléseket, melyekbe később a szakszerű segítség ellenére belehalt.

Március 12-én, kedden több online hírportálon is megjelent az a szomorú hír, hogy az ajkai Magyar Imre Kórház egyik rossz állapotú külső lépcsőjén válságos állapotban találtak egy idős férfit súlyos fejsérüléssel. A veol.hu értesülései szerint a nyolcvan év körüli férfi több betegség miatt feküdt a kórház fertőző osztályán, és miután már nem szorult kórházi kezelésre, haza bocsájtották. A beteg egyik hozzátartozója vette át a kórházi személyzettől az idős férfit és vitte volna haza.

A fertőző osztályon a betegek és a személyzet részére fenntartott beltéri lépcső és lift helyett a balkonról levezető kültéri lépcsőt kívánták használni. A lépcső használata előtt, a balkonon egyedül várakozott az idős férfi, míg a hozzátartozója a kocsihoz vitte táskáját. A férfi vélhetően ez idő alatt esett el a lépcsőn, vagy esett le a balkonról a lépcsőre, és szenvedett el olyan fejsérüléseket, melyekbe sajnálatosan később a szakszerű segítség ellenére belehalt.

A balesettel kapcsolatosan annyit lehet még tudni, hogy a hatóságok jelenleg is vizsgálják a haláleset vélhető körülményeit, valamint a kórház is felállított egy belső bizottságot az eset kivizsgálására.

A kórház főigazgatója, Nagy Zoltán telefonon annyit kívánt elmondani, hogy az elhunyt hatósági boncolását elrendelték, melynek lezárulását követően a belső és hatósági vizsgálatok végeztével tud a kórház további információkkal szolgálni az elhunyt hozzátartozóinak hozzájárulása esetén. Hozzátette továbbá, hogy a szóban forgó lépcsőt lezárták, azt jelenleg senki nem használhatja.

További részletek a cikkben.

Megtekintések száma: 75

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK