MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Kamureklámhoz adta arcát az orvos

2018-02-14 15:59:04 FORRÁS: hvg.hu

Lapszemle

Magyar Orvosi Kamara fél évre eltiltotta a terméket hirdető orvost a praxisától.

Vírusellenes, legyőzi a hpv-t, a krónikus gyulladásokat, a Lyme-kórt, és még a rákos sejtek működését is „visszaregulálja", ráadásul a mérgező gyógyszerekkel ellentétben mellékhatásmentes – így hirdetett egy orvos egy ezüstkolloid-tartalmú terméket a cég honlapján. Azt már nem említette, hogy a termék nagyobb koncentrációban mérgező lehet, pedig az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet állásfoglalása szerint semmilyen ezüstkolloid-tartalmú élelmiszer vagy étrend-kiegészítő nem kerülhet forgalomba -olvasható a hvg.hu weboldalon.

Az e heti HVG arról ír: a Magyar Orvosi Kamara fél évre eltiltotta a terméket hirdető orvost a praxisától. Amint a kamara nehezményezte a reklámtevékenységét, a termék gyártója egy másik orvost választott reklámarcnak.

A Gazdasági Versenyhivatal rendszeresen lecsap a gyógyterméknek nevezett, de gyógyszerként nem eladható szerek forgalmazóira. Sok dolguk van ezzel: számos forgalmazó nagy üzletet lát az ezüst antibakteriális hatásában. Boldogkői Zsolt, a szegedi egyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezetője a HVG-nak azt mondta erről: a sósav is megöli a baktériumokat, mégsem ajánlják belső fertőtlenítésre.

Arra pedig semmilyen tudományos bizonyíték nincs, hogy az ezüstkolloid egyetlen betegséget is meggyógyított volna, csak néhány lelkes kommentelő bizonygatja egymásnak, hogy már a napóleoni háborúk idején felfedezett hatású szer volna ez.

Részletek az e heti HVG Gazdaság rovatában.

Megtekintések száma: 140

Hírek

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

ESEMÉNYEK