MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Kiegészítő egészségbiztosítást vezetne be a kormány?

2018-10-12 08:45:07 FORRÁS: RTL-Klub Híradó

Lapszemle

Éger: Ez arra az útra lökné a magyar társadalmat, amelytől 2006 után nagyon nagy nemzeti összefogással meg tudtuk védeni.

Kiegészítő egészségbiztosítást vezetne be a kormány a hvg.hu szerint. Cserébe különféle plusz szolgáltatásokat lehetne igénybe venni. Az emberi erőforrások minisztere a Magyar Időknek annyit mondott, kidolgozták a magán- és az állami ellátás szétválasztásáról szóló javaslatot, de a részletekről nem beszélt. Az MSZP szerint ismét a szegényebbek járhatnak rosszul. A Fidesz szerint viszont nem szűkül majd az állami ellátások köre - hangzott el az RTL Klub Híradóban.

A hvg.hu információi szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumában készül egy tervezet, amely szerint kiegészítő egészségbiztosításért cserébe különféle szolgáltatásokat lehetne majd igénybe venni. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a kormánypárti Magyar Időknek annyit mondott, hogy készítettek egy javaslatot, amely a magán- és az állami ellátás szétválasztásáról szól, de ennél többet nem árult el. Az orvosi kamara elnöke azt mondja, ők nem tudnak a javaslatról, de szerinte azt mindenképp el kell kerülni, hogy szűküljön az állami ellátások köre.

Éger István azt mondta: ez Magyarország társadalmának a kettészakadását eredményezné, és arra az útra lökné a magyar társadalmat, amelytől 2006 után nagyon nagy nemzeti összefogással meg tudtuk védeni.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint arról van szó, hogy az elviekben létező szétválasztást kell a gyakorlatba is átültetni. Tehát ha állami forrásból tartunk fönn állami egészségügyi intézményt, akkor ott állami ellátásnak kell folynia, nyilvánvalóan térítésmentesen. És nem helyes az, hogyha ez összekeveredik magánpraxisokkal, magánrendelésekkel, magánorvosi ellátással.

A minisztérium is válaszolt. Azt írják, nemhogy szűkíteni, hanem bővíteni akarják az ingyenesen elérhető egészségügyi ellátások körét. Hogy miként, arról nincs szó a közleményben. A konkrét javaslatot három hét múlva kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának a kormány elé terjesztenie.

 

 

Megtekintések száma: 153

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK