MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Kitüntették a börtönőrt, aki megmentett két mentőst 

2019-03-16 07:45:08 FORRÁS: Blikk Online

Lapszemle

A mentőszolgálat levélben mondott köszönetet "a fegyőrnek, hősies cselekedetéért".

Hatalmas szerencséje volt két mentősnek, amikor késsel rontott rájuk egy beteg a kecskeméti kórház előtt. Az esetnek épp szemtanúja volt Bíró Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik munkatársa, aki egyetlen pillanatig sem habozott, kiugrott a rabszállító autóból és akcióba lépett- írja a Blikk.

– Vizsgálatra szállítottunk egy rabot a kórházba, amikor kiszúrtam az előttünk álló szirénázó mentőautót, amelyből rohant felénk egy kétségbeesett mentős. Mint kiderült, a járműben egy beteg késsel próbálta megtámadni őket. Azonnal kiugrottam, hogy segíthessek. Amint beléptem az utastérbe egy gumibottal kiütöttem a dühöngő férfi kezéből a kést, és a földre vittem. Addig ott tartottam, amíg meg nem érkeztek a készenléti rendőrség emberei – mondta Bíró Tamás.

...

A fegyőrt csütörtökön Tóth Tamás vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka hősies helytállása miatt elismerésben részesítette.

Megkeresték az Országos Mentőszolgálatot is. A mentők egy férfit szállítottak volna kórházba, de ő kést rántott, és a mentőkre támadt. A BvOP munkatársa a segítségükre sietett és a támadót megfékezte, így nem történt nagyobb baj. Hálásak vagyunk a fegyőrnek, hősies cselekedetéért elismerésünket és köszönetünket fejezzük ki a mai napon elküldött levélben a BvOP parancsnokának – olvasható az OMSZ csütörtöki válaszlevelében.

További részletek a cikkben.

Megtekintések száma: 65

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK