MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Kiváló szakmai együttműködés életmentő helyzetben

2019-09-12 16:30:03 FORRÁS: Weborvos

Szerző: Weborvos Automata

Lapszemle

Egyszerre állt rendelkezésre érsebész, szívsebész, intervenciós radiológus és a kardiológus hármas progresszivitási szinten.

Három orvosszakma bevonásával sikeres életmentő műtétet hajtottak végre a Honvédkórház orvosai a megfelelő diagnosztikának és a szervezésnek köszönhetően, tudatta lapunkkal a MH Egészségügyi Központ Honvédkórház. 

Mint ismeretes, a Honvédkórház mind fővárosi, mind országos szinten az egyik legnagyobb akut ellátó hely. Az utóbbi években valós centrumkórházzá vált és a főváros viszonylatában az egyetlen olyan egészségügyi szolgáltató, amely valamennyi szakmát képviselve az egészségügyi ellátás közel teljes spektrumát tudja nyújtani. Ennek köszönheti jelenlegi stabil állapotát az a tatabányai beteg is, aki a főverőér (aorta) repedése miatt ér és szívsebészeti ellátás céljából került felvételre a Honvédkórház Sürgősségi Centrumába. Ellátása során az életmentéshez olyan komplex beavatkozások történtek, ahol alapvető volt, hogy egyszerre álljon rendelkezésre érsebész, szívsebész, intervenciós radiológus és a kardiológia szakmaterületének III-as progresszivitási szintű gyakorlata. Az időben történő interdiszciplináris ellátás tette lehetővé a beteg túlélését és gördülékeny felépülését.

A társszakmák megfelelő és összehangolt munkája, valamint a komplex gyógyításhoz szükséges III-as progresszivitási szintű ellátás nélkül az eredményes beavatkozás nem valósulhatott volna meg.

Megtekintések száma: 814

Hírek

Orvosok Lapja

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK