MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Még hetekig szedheti áldozatait a parlagfű

2019-08-22 07:30:08 FORRÁS: ATV

Szerző: Weborvos Automata

Lapszemle

A büntetés helyett rendszerszintű megoldásra volna szükség a parlagfűirtásban Nékám Kristóf szerint.

Idén kitolódott a parlagfű szezon, és még hetekig szórhatja a pollent a gyomnövény – egyebek mellett erről beszélt az allergológus az ATV Start című műsorban. Nékám Kristóf ugyanakkor elmondta: a büntetés helyett rendszerszintű megoldásra volna szükség a parlagfűirtásban. Szerinte ugyanis „nem a büntetés oldja meg ezt a kérdést”, az országban. Ehelyett valamiféle „rendszert kellene felépíteni”, mert a büntetést - be kell fizetni, vagy sem - nem veszik annyira komolyan az emberek. A kérdésre, hogy komolyan vesszük-e itthon a nyomnövény által kiváltott allergiát, a szakember megerősítette, hogy megmaradt az a fajta érzés régebbről, hogy az allergia egy úri huncutság, ma pedig már néha „az egeket veri a parlagfűnek egy napra eső pollenszáma”.

A Dél-Alföldön a legnagyobb a pollenterhelés, Nékám Kristóf szerint ez azért lehetséges, mert ott van a legmelegebb, és ott többféle kultúra is megél, amelynek a meleg és száraz idő nem az ellensége, miközben a mezőgazdasági kultúrák érzékenyebbek.

Az allergológus maga is szenved a parlagfű negatív hatásaitól, ezért mindenkinek azt ajánlja, hogy menjen el az orvoshoz.

Megtekintések száma: 104

Hírek

Orvosok Lapja

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK