MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Még négy napig lehet jelölni az orvosi díjra

2019-01-12 14:45:07 FORRÁS: Weborvos

Lapszemle

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelöltek közül kerül ki 7 közönség és 2 szakmai kitüntetett.

2017-ben a 80 éves évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak adományoznak, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra. Az idei jelölés január 16-ám szerdán éjfélkor zárul.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

Olyan orvosok jelölését várják, akikhez hétköznapokon és ünnepnapokon, éjjel és nappal is fordulhatunk, ha nagy a baj. Ők pedig készek segíteni. Köti őket a hippokratészi eskü és még valami, ami ennél is fontosabb, a gyógyítás iránti rendíthetetlen vágy, jobbító szándék, tenni akarás. Amit kapunk tőlük, természetes. Megköszönni mindezt elegánsan nagyon nehéz. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj lehetőséget nyújt arra, hogy megköszönhessük nekik.

A jelölési időszak alatt bármely Magyarországon praktizáló orvost lehet jelölni a díjra, kivéve az előző év nyerteseit. A jelölési időszak: 2018. szeptember 16 - 2019. január 16. A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki a 7 közönség díjasát. Az alapítvány ezen felül 2 különdíjat nyújt át minden évben. A díj értéke egyenként 300 ezer forint. A Díjátadó ünnepség 2019. április 11-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia, Akadémia Klub Kodály-termében lesz.

A díjról további részleteket itt olvashat.

Megtekintések száma: 94

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK