MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Minden magyar orvosnak ébernek kell lennie

2018-01-13 08:54:03 FORRÁS: InfoStart

Lapszemle

A járvány ott tudott kialakulni, ahol a kívánatosnál alacsonyabb szinten oltották be az embereket.

Nincs Magyarországon kanyarós megbetegedés, de minden orvosnak ébernek kell lennie, mert a környező országokban több ilyen beteg is van - mondta az Molnár Zsuzsanna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma járványügyi főosztályának főorvosa az InfóRádiónak.

2017 folyamán Európa számos országában kisebb-nagyon kanyarójárványok voltak, mint például Romániában, ahol mintegy 8 ezer esetet jelentettek. A főorvos elmondta, hogy a járvány ott tudott kialakulni, ahol a kívánatosnál alacsonyabb szinten oltották be az embereket, megemlíthető példának Olaszország, vagy akár Németország is.

Magyarországon kanyarójárványtól nem kell tartani, attól függetlenül sem, hogy a környező országokban felütötte a fejét a járvány, mivel itthon a beoltottak aránya igen magas. Egy-egy behurcolt eset előfordulhat, de a hazai terjedés kialakulására nem kell számítani – mondta Molnár Zsuzsanna, aki példának felhozta, hogy sokan jártak át Romániába a karácsonyi ünnepek alatt, ahol a csecsemőket érinthette a kór, de tovább nem adhatták a már beoltott családtagoknak. Az orvosok az esetlegesen megfertőzötteket kezelni tudják, de nagyszámú fertőzésről nem lehetett beszélni.

Megtekintések száma: 88

Hírek

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

ESEMÉNYEK