MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Mindenhol lesz háziorvos a megyében

2019-04-15 07:15:08 FORRÁS: delmagyar.hu

Lapszemle

A tervek szerint az országban 100-130 rendelő újulhat meg, és 600-700 település nyerhet az orvosieszköz-beszerzési programon.

Csongrád megyében kilenc település keres háziorvost, ennyiben üres tartósan a praxis. Többek között erre a problémára nyújthatnak megoldást a Magyar Falu program pályázatai: orvosi rendelők újulhatnak meg, orvosházakat építhetnek és orvosi eszközöket szerezhetnek be a kistelepülések - írta a délmagyarország.hu.

Derekegyházon most újítják fel az egészségházat, és orvost keresnek. – Sok csábító szolgáltatás van a faluban, a legújabb lehetőség a Magyar Falu program nemrég kiírt pályázatai, amelyben nagyon szeretnénk pályázni az orvosházak kialakítására. Bízom benne, így sikerül idecsábítanunk orvost – fűzte hozzá a derekegyházi polgármester.

Április 26-ától május 27-éig lehet benyújtani azokat a pályázatokat, amelyek által az 5000 fő alatti kistelepüléseken élők is színvonalas ellátásban részesülhetnek. A tartósan üres praxissal rendelkező települések pedig pályázhatnak orvosházak építésére. A tervek szerint az országban 100-130 háziorvosi rendelő újulhat meg, és 600-700 település lehet kedvezményezettje az orvosieszköz-beszerzési programnak.

Forráskúton a praxis be van töltve, hosszú évek óta Vereczkei Csaba a falu körzeti orvosa. Az orvosi rendelő ugyan az 1990-es években épült, ám energetikailag jelentős felújításra szorul.

 – Több helyen beázik az épület, hideg van télen, néhány helyen omlik a vakolat, ezért szükség van nyílászárócserére, fűtés-korszerűsítésre – mutatta a háziorvos Fodor Imre polgármesternek. A település vezetője hozzáfűzte, orvosi eszközök beszerzésére is pályáznak. A háziorvostól megtudtuk, a jövőben a prevencióra helyezik a hangsúlyt, ezért az ezt kiszolgáló eszközöket és egy vérvételi széket szeretnének beszerezni. Újszentivánon komplex orvosi rendelő építését tervezik, az egészségügyi alapellátásokat egy épületben, integráltan kívánják megvalósítani a Magyar Falu program pályázatával.

Megtekintések száma: 66

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK