MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Negyedik helyett hatodikok lettek a magyar orvosok

2018-07-11 09:30:07 FORRÁS: teol.hu

Lapszemle

A döntőbe jutásért is meccselhetett volna a Prágában rendezett világbajnokságon a magyar labdarúgó orvos válogatott.

Kispályán bronzérmes, nagypályán hatodik lett a Prágában rendezett világbajnokságon a magyar labdarúgó orvos válogatott, amelyben Tolna megyei játékos is szerepelt - írja a teol.hu.

A nagypályás csapatnak a pályán elért eredményei alapján legalább a negyedik helyen kellett volna végeznie, hiszen a litvánokkal, az angolokkal és az írekkel megvívott csoportküzdelmekből továbbjutva a négy közé kerülésért az ausztrál válogatottat is sikerült 1-0-ra legyőzniük. Ám ezt a győzelmet végül elvették a csapattól. Az orvos válogatott közösségi oldalán az olvasható, hogy a szabályok szerint két 35 feletti és két 40 feletti játékosnak mindig a pályán kell lennie, azonban a magyar csapat elcserélte magát, és néhány percen át az összeállítás nem volt a szabályoknak megfelelő. Így a magyarok ahelyett, hogy a döntőbe jutásért meccseltek volna, már csak két helyosztó mérkőzést játszhattak, az ukránokkal és a svédekkel. A történtek miatt némileg kedveszegett csapat végül hatodik lett.

A kispályás gárda azonban – amelynek legnagyobb „sztárja” dr. Koch Róbert, a Fradi hajdani kiválósága volt – megszerezte a bronzérmet.

Az orvos válogatott nagypályás csapatában egy Tolna megyei játékos is debütált, dr. Steinbach Gergő. A tolnai illetőségű, Majosi SE megyei I. osztályú csapatában védő kapus a prágai világbajnokság nyitányának napján vette át orvosi diplomáját, másnap pedig már csatlakozott a magyar csapathoz. Az orvos válogatott egyik oszlopos tagja szintén rendelkezik Tolna megyei kötődéssel: a pécsi sebész, traumatológus, dr. Papp Zsolt faddi származású.

Megtekintések száma: 119

Hírek

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

ESEMÉNYEK