MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Nem csak ágyakat, ingyen klímát is intézett az apuka

2019-08-15 07:00:08 FORRÁS: hvg.hu

Lapszemle

Most az elképesztő hőség miatt sietett a gyerekek és az egészségügy segítségére.

Orosvári Zsolt még 2018 novemberében indított gyűjtést azért, hogy a beteg gyerekeik mellett maradó szülők emberi körülmények között tölthessék az éjszakát. A civil felajánlásokból közel 5 millió forint jött össze, amiből az apuka több mint 300 ágyat vásárolt és osztott szét az ország 30 gyerekkórházának, írja a hvg.hu

Orosvári Zsoltnak, aki korábban maga is klímákat forgalmazott, a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) elnökének gyorsfelmérése adta az ötletet, amely szerint a hazai kórházak betegszobáinak 98 százalékában nincsen légkondícionáló, ami nemcsak a betegek komfortérzete, hanem a fertőzések terjedése miatt is aggályos. A sárbogárdi családapa elővette hát korábbi, klímás kapcsolatait és múlt heti – sikeres – tárgyalásai után kedden a Bethesda kórház égési osztályára már el is kezdték beszerelni a berendezéseket.

Az érintett cég nem csak a légkondícionálókat adta a kórházaknak díjmentesen, de azok beszerelését is ingyenesen vállalta.  A Bethesda után az akció további cégek bevonásával várhatóan vidéki intézményekben folyatódik majd.

 

Megtekintések száma: 74

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK