Nem vitték kemóra, elvették a gyereket tőlük

2019-09-12 00:00:00 FORRÁS: Index

Szerző: Weborvos Automata

Lapszemle

A gyerekkórház kezelőorvosai szerint Noah eredményei alapján 98 százalékos eséllyel már hetekkel a kezelés megkezdése után javult volna az állapota.

Idén áprilisban diagnosztizáltak akut lymphoblastos leukémiát a 4 éves Noah McAdamsnél, az orvosok a nemzetközi protokollnak megfelelően a lehető leghamarabb szerették volna elkezdeni a gyerek kemoterápiás kezelését. A St. Jude gyerekkórház kezelőorvosai szerint Noah eredményei alapján 98 százalékos eséllyel már hetekkel a kezelés megkezdése után javult volna az állapota, írja az Index.

A szülei azonban nem vitték el a kemoterápiára, és a bíróságon kezdeményezték, hogy olyan alternatív megoldásokkal kezelhessék gyereküket, mint az orvosi kannabisz, vitaminok és a diéta. Az orvosoknak már korábban is megmondták, hogy más véleményeket is kikérnek a gyerek kezelését illetően. A gyerek anyja azt is elismerte, hogy mindenfajta orvosi ajánlás ellenére kivette gyereke karjából az intravénás infúziót, illetve előkerült egy 2016-os családon belüli erőszak ügye, amikor Noah apja műanyag vödröt vágott hozzá a nőhöz, de az a gyereket találta el, akinek kisebb vágott sérülés lett ettől az arcán. Ez az ügy akkor nem jutott el akkor a bíróságig, de most a bíró ezzel az esettel is magyarázta, miért nem tartja jó ötletnek, hogy náluk maradjon a gyerekük.

A bíróság még áprilisban elvette a felügyeleti jogot a két szülőtől, miután nem jelentek meg a kemoterápiás kezelésen. A floridai bíróság hétfőn újra elutasította a két szülő keresetét, azaz továbbra sem kapják vissza a gyermek felügyeleti jogát.

Megtekintések száma: 65
ESEMÉNYEK