MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Odaítélték a Sófi ösztöndíjat

2019-03-16 05:15:08 FORRÁS: delmagyar.hu

Lapszemle

A fődíjat egy olyan új agyi gyógyszerbeviteli rendszer kifejlesztéséért ítélték oda, amely nanorészecskék segítségével juttat hatóanyagokat az agyba.

19 előadás hangzott el csütörtökön a Sófi Alapítvány idei tudományos ösztöndíj konferenciáján. A nyitott előadásokon a Szegedi Tudományegyetem biológus mesterszakos, illetve élettudományok doktori iskola hallgatói számoltak be kutatási területükről. A nap végén a SZTE Szegedi Tehetségpont részeként működő Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány ösztöndíjait is átadták a legjobbaknak - írja a delmagyar.hu.

A rendezvény díszvendége Erdei László Akadémiai díjas növénybiológus emeritus professzor volt, aki kiemelte: az alapítvány egyre magasabb színvonalon termeli ki a tudományos szakembereket.  A mai napon mindenki nyertes, hiszen bemutathatta munkáját és gyakorlatot szerzett a tudományos előadások terén, ami jelentős lépés lehet karrierje során. Tudományos munkára pedig mindannyian alkalmasak – jelentette ki a professzor.

A zsűri szerint idén minden eddiginél erősebb volt a mezőny. A biológus mesterképzés kategória fődíját a vele járó százezer forinttal végül Porkoláb Gergőnek ítélték oda, aki csoportjával új agyi gyógyszerbeviteli rendszert fejlesztett ki: nanorészecskék segítségével juttat hatóanyagokat az agyba. 

További részletek a cikkben.

Megtekintések száma: 72

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK