MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Támogatja az MKSZ a miniszteri terveket

2019-04-15 07:45:07 FORRÁS: medicalonline.hu

Lapszemle

Az egészségügyért felelős államtitkár a zárt ülésen egy folyamatban levő szakmai anyagról is tájékoztatást adott.

Egyetértünk Kásler Miklós miniszterrel abban, hogy a jelenlegi finanszírozási rendszer gyökeres változtatására van szükség, és ehhez strukturális átalakítások is kellenek – írja a Magyar Kórházszövetség három napos, egri konferenciájának zárását követően kiadott közleményében, melyet a medicalonline.hu idézett.

A kórházszövetség üdvözli a tárcavezető kongresszusi nyitóbeszédében hangsúlyozott szavait, miszerint az egészségügy jövőjét meghatározó munkában elsősorban az orvosok és az ágazatban dolgozók segítségére számít a miniszter.

Méltányoljuk azokat az erőfeszítéseket, amiket a kormány már eddig is tett az egészségügyben dolgozók jobb életfeltételeinek megteremtéséért és az ápolói szakma presztízsének javításáért. A bérek emelése, valamint az ösztöndíjak biztosítása mellett azonban további hathatós intézkedésekre van szükség.

A kórházszövetség is érdekelt abban, hogy új egészségkultúra alakuljon ki Magyarországon, ezért támogatja Kásler Miklósnak azt az elképzelését, hogy a rövidesen a kormány elé kerülő népegészségügyi program egyik fontos eleme legyen az egészségmegőrzés, az öngondoskodás, az életmódváltás népszerűsítése. (...)

A pénteki szakmapolitikai kerekasztal beszélgetésen az egészségügyi ágazat szakmai vezetői tájékoztatták a kórházak főigazgatóit, gazdasági igazgatóit és a kórházszövetség tagjait azokról az aktualitásokról, amelyek meghatározzák a mai magyar egészségügyi rendszert. A több mint száz szakmai résztvevő számára Horváth Ildikó, az EMMI államtitkára, dr. Ficzere Andrea, a kórházszövetség új elnöke, dr. Müller Cecília, az NNK országos tisztifőorvosa, Bayerné dr. Matusovits Andrea, az OVSZ megbízott főigazgatója, dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója, dr. Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója, Kiss Zsolt, a NEAK főigazgatója, dr. Gondos Miklós, az ÁEEK főigazgatója tartott szakmai beszámolót - tájékoztatta a közlemény az olvasókat.

A teljes közlemény itt olvasható

Megtekintések száma: 63

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK