MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Több újraélesztés a kánikula miatt

2018-08-10 12:15:08 FORRÁS: Weborvos

Lapszemle

Megfeszített erővel dolgozik a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Sürgősségi Osztálya.

Megfeszített erővel dolgoznak a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház sürgősségi osztályán a kánikula miatt. Az intézmény sürgősségi osztályának vezetője dr. Váradi Zsolt a Weborvosnak elmondta, az újraélesztések száma jelentősen megnőtt.

– Nemcsak az idős, de a fiatal szervezetet is megviseli a lassan egy hete tartó 30 fok fölötti kánikula, ilyenkor a sürgősségi osztályok esetszáma megnő. Sürgősségi Osztályunk 60 beteget lát el egy átlagos napon. Ez a szám az elmúlt időszakban 70-80 főre ugrott fel, és érezhetően megnőtt az újraélesztések száma is – fejtette ki dr. Váradi Zsolt, hozzátéve: lényegesen több mentőautó érkezik, de havonta egy-két alkalommal mentőhelikopter is hoz súlyos, életveszélyes állapotban lévő beteget. A Szent Imre kórház egyébként éves szinten 15-16 alkalommal fogad mentőhelikoptert a tetőn kialakított leszállópályáján.

A nagy melegben egyébként az érzékszervek sem úgy funkcionálnak, ahogy normális körülmények között. A reakcióidők megnőnek, éppen ezért a közlekedési balesetek száma is magasabb.

– A sürgősségi osztályunkra látogató betegek egy része keringési rendellenességekkel, egy másik nagyobb hányada pedig balesetből adódó sérülésekkel kerül be hozzánk – magyarázta a főorvos. Hozzátette: – A kiszáradás és más a magas hőmérséklet miatt fellépő rosszullétek elkerülése érdekében, mindenkinek ügyelnie kell a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére, ha csak ezt megtesszük már jelentősen csökkentettük a rosszullétek kockázatát.

Megtekintések száma: 63

Hírek

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

ESEMÉNYEK