MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Új rendszerük célja a betegellátás gyorsítása

2018-07-12 09:45:09 FORRÁS: beol.hu

Lapszemle

Amikor a páciens bekerül a szakrendelőbe, akkor már rajta van annak számítógépes listáján, így nem ott kell adatokat egyeztetnie.

Új betegirányító rendszert vezettek be július 2-án a Békés Megyei Központi Kórház (BMKK) Dr. Réthy Pál Tagintézményében, Békéscsabán. Célja a betegfelvétel megkönnyítése, időtartamának lerövidítése, írj a beol.hu.

Dr. Boros Zoltán, a központi kórház főigazgató-helyettese elmondta, hogy sok tapasztalatuk még nincs új rendszerükkel kapcsolatban, mivel azt még csak másfél hete tesztelik, de az, amit várnak tőle a jövőben, már megvalósulni látszik a páciensek és a dolgozók részéről egyaránt. Mint minden új dolognál, itt is vannak fennakadások az elején, hiszen még mindenki számára ismeretlen.

A rendszer működésének lényege, hogy amikor a páciens bekerül a szakrendelőbe, akkor már rajta van annak számítógépes listáján, így nem ott kell adatokat egyeztetnie, mert azt már a betegirányító ablaknál megtette. Ezzel az ellátás gyorsabban működik, a szakdolgozók kizárólag a betegek állapotára tudnak koncentrálni – tette hozzá dr. Boros Zoltán. 

Az új rendszerre a május végén életbe lépett adatvédelmi rendelet, a GDPR alapján is szükség volt. A betegirányítással a rendelőkbe látogatókat sorszám alapján hívják be, mert már nem lehet név szerint. Kiemelte, a számhúzás nem jelent sorrendiséget.

Megtekintések száma: 71

Hírek

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

ESEMÉNYEK