MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Újraélesztési képzéseket indítottak az iskolákban

2019-04-16 07:00:12 FORRÁS: figyelo.hu

Lapszemle

Az „Élet lehelete" program segít az iskoláknak az újraélesztés oktatását beilleszteni a tantervbe.

Az Országos Mentőszolgálat és az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány együttműködését az elkeserítő adatok hívták életre: Európában minden 45. másodpercben történik egy szívmegállás. Emellett hazánkban a helyzet kifejezetten rossz: Magyarországon a halálozási statisztikákban évek óta „dobogósak” a szív- és érrendszeri megbetegedések.

Az „Az Élet lehelete" program célja, hogy felkészítse az általános és középiskolás diákokat a vészhelyzetekben történő megfelelő segítségnyújtásra. Az elkeserítő statisztikákon kívül, erre azért is szükség van, mert egyre több közterületen helyeznek el defibrillátorokat, melyek csak akkor használhatóak életmentésre, ha ismerjük a működésüket - írta a figyelo.hu.

Az ADRA Alapítvány önkéntes instruktorai segítenek az iskolai oktatói team kiképzésében is, így az intézmények - fenntartható módon -, önállóan is képesek lesznek az alapfokú újraélesztés oktatására. Az „Élet lehelete" program - figyelembe véve az adott intézmény sajátosságait – segít az iskoláknak abban, hogy az újraélesztés oktatását beillesszék a tantervbe, másrészt az oktatói team mentorálását is felvállalja az adventista alapítvány. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja - írta a lap.

Megtekintések száma: 272

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK