MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Éger István: Nincsenek orvosbárók (frissítve)

2019-03-22 07:45:07 FORRÁS: magyarhang.hu

MOK hírek

Egy hónappal a nyomtatott közlés után a magyarhang.org közzé tette az interjút teljes terjedelemben.

Ha azt mondanám, hogy nem, akkor baromi nagyot hazudnék – felelte a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke arra a kérdésre, hogy fogadott-e el valaha paraszolvenciát. Éger István a Magyar Hangnak adott interjújában kifogásolta, hogy a MOK megreformálását célul kitűző Újratervezés nevű csoport körül több ellenzéki párt is megjelent, ám az nem zavarja, hogy a kamara felügyelőbizottságát a Jobbik tavalyi egészségügyminiszter-jelöltje vezeti. A MOK elnökét az idén esedékes tisztújításról, orvosbárókról, korrupcióról, a hierarchia és a boríték vastagságának összefüggéseiről is kérdeztük.

Soha nem gondoltak arra, hogy a hálapénz ellen morális alapon küzdjenek és ne kizárólag anyagi jellegű kérdésként viszonyuljanak hozzá? 

– Néhány tucat embert leszámítva nem jachtvásárlásra, vagy luxuskocsikra fogadják el, hanem a lakáshitelt törlesztik belőle. A tiltást addig nem rögzíthetjük a kamarai kódexben, amíg a bérek nincsenek rendezve. Erről akár már a jövő héten döntés születhetne. Ha ez megtörténik, azonnal lépni fogunk a paraszolvencia ellen is.

Mit tart a legfontosabb eredményének? Újraindul az elnökségért? Miért nem hagyták jóvá az Újratervezését bejegyzését? Miért gondolja, hogy megtriplázná a kormány a szakorvosi alapbért? Miként jellemezné a magyar orvostársadalmat? Mit gondol a hálapénzről és a korrupcióról, valamint az 1001 orvos hálapénz nélkül csoportról? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat a teljes, a Magyar Hang március 22-i 2019/12. számában megjelent interjúból.

2019 április 23-án a magyarhang.org közzé tette az interjút teljes terjedelemben. Az interjút itt érheti el

Megtekintések száma: 1133

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK