MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Nincs több türelem GDPR ügyekben!

2019-09-05 00:00:00 FORRÁS: mok.hu

Szerző: -

Hírek - MOK hírek

A GDPR türelmi idejének lejárta után nem lesz olyan be nem jelentett adatvédelmi incidenssel kapcsolatos ügy, amelyben nem szab ki bírságot a NAIH.

Orvosi rendelőben is történhet adatvédelmi incidens: véletlenül vagy szándékosan illetéktelen kezekbe kerülhet egy beteg lelete, elveszhet a páciens betegkartonja, vagy áramszünet akadályozhatja a betegadatokhoz való hozzáférést. Az egészségügyi adat fokozottan érzékeny személyes adat, kezelése kiemelt figyelmet igényel. Tudja, mi a teendő, ha adatvédelmi incidens történik a rendelőben? Milyen esetekben kell tájékoztatni az érintett pácienst az incidensről? Be kell jelenteni az incidenst az ellenőrző hatóságnak? Ha igen, mennyi idő áll rendelkezésre a bejelentésre? És egyáltalán, hogyan kell nyilvántartást vezetni az adatvédelmi incidensekről?

Az interneten keresztül használható Adatsólyom gyors és professzionális megoldást ad ezekre a kérdésekre, és kezeli az egészségügyben felmerülő többi adatvédelmi problémát is. A használathoz nem kell ismerni az adatvédelmi előírásokat, elég, ha a felhasználó a praxis vagy a rendelő működését ismeri!

Adatsólyom Doki – háziorvosoknak és egy orvosos praxisoknak. Az Adatsólyom Dokival –  egyszerű felépítésének és hétköznapi nyelvezetének köszönhetően –  akár egy óra alatt megteremtheti praxisa adatvédelmi megfelelését. Az Adatsólyom Doki javaslatokat ad a jogszerű gyakorlat kialakításához, és elküldi az összes szükséges dokumentumot (köztük az adatkezelési tájékoztatót, belső adatkezelési szabályzatot, adatkezelési nyilvántartás mintát, adatvédelmi incidens nyilvántartás mintát) az Ön praxisára szabva. Még több az Adatsólyom Dokiról

Adatsólyom Multidoki – orvosi rendelőknek és több orvosos praxisoknak. Az Adatsólyom Multidoki feltárja, hogy a rendelő adatkezelési gyakorlata mennyiben felel meg az adatvédelmi szabályoknak. Javaslatokat ad a hiányosságok és problémák kezelésére, és a rendelő rendelkezésére bocsátja a megfeleléshez szükséges testreszabott dokumentumokat. Segítséget nyújt az adatbiztonsági intézkedésekben, az adatvédelmi hatásvizsgálat elvégzésében, valamint az adatvédelmi tisztviselő kiválasztásában és feladatainak meghatározásában. Válassza az Adatsólyom Multidokit Még több a Multidokiról

Adatvédelmi tisztviselő képzéssel, csomagban még kedvezőbb áron!

MOK tagok az Adatsólyom termékeket 10% kamarai kedvezménnyel vásárolhatják meg! A 10%-os kedvezményt a MOK honlapján itt tudja igényelni.

Az Adatsólyom Doki és Multidoki szoftver jogi tartalmát a VJT & Partners Ügyvédi Iroda, „A 2018-as év adatvédelmi csapata” alkotta meg és gondozza.

 

További információk:

web: www.adatsolyom.hu

e-mail: info@adatsolyom.hu

telefon: 06-1-700-4441

Megtekintések száma: 1188

Koronavírus információk

Orvosok Lapja

E-ügyintézés

Hírek

Közérdekű Adatok

Transzparencia

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

Tagsági jogosultság ellenőrző

ESEMÉNYEK