MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Vegyük komolyan a betegek jogait!

2019-02-21 15:57:57 FORRÁS: mok.hu

MOK hírek

Kiszabták az első adatvédelmi bírságot Magyarországon.

Orvosként nem csupán a betegeinket kezeljük, hanem a betegeink adatait is. Az Adatvédelmi rendelet hatályba lépése óta az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseket és kéréseket ugyanolyan komolyan kell vennünk, mint az egészségügyi vonatkozásúakat.  

Az Adatvédelmi rendelet - a személyes adatok védelmén túl - biztosítja a magánszemélynek, vagyis a betegnek azt a jogot, hogy saját maga rendelkezhessen az adatairól. 

Hogy mit jelent ez? Például ha egy beteg másolatot kér a róla tárolt személyes adatokról, vagy ha kéri adatai helyesbítését, akkor az orvosnak ezt mérlegelés nélkül teljesíteni kell.  Az ilyen kérelmek megtagadása a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) büntetését vonhatja maga után. 

Az első magyarországi bírság épp egy ilyen esetben született: valaki kérte a róla tárolt adatok átadását és adatai kezelésének korlátozását, de a szervezet, akitől kérte, nem teljesítette azt. A NAIH ezért a szervezetet 1 millió Ft-os bírsággal sújtotta. 

És hogy mi a teendő az adatkezelésre vonatkozó kérelmekkel?

Az Adatsólyom Doki dokumentumok között megtalálható Belső adatkezelési szabályzat részletesen felsorolja, milyen jogokat kell biztosítani az érintetteknek, és segít abban is, hogy mi a teendő, ha ilyen jellegű kérés érkezik.

Az Adatsólyom Doki háziorvosoknak és egy orvosos magánpraxisoknak 10% kamarai kedvezménnyel 44.910 Ft + ÁFA! A 10%-os kedvezményt a MOK honlapján itt tudja igényelni.

Vásárolja meg az Adatsólyom Dokit most, és praxisa már ma biztonságban lehet!

Megvásárolom

 

kontakt és további információk:

web: www.adatsolyom.hu

email: info@adatsolyom.hu

telefon: 06-1-700-4441

Megtekintések száma: 1856

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK