Ahol akarat van, ott út is van – maradjunk együtt!

2023-03-17 15:00:00 FORRÁS: Orvosok Lapja

Szerző: dr. Lénárd Rita alelnök, MOK

Orvosok lapja - Aktuális

Új lehetőség nyílt az orvostársadalom számára. A meglévő országos jelenlétet megőrizve, együtt tudjuk azt megtölteni olyan tartalommal, célokkal és cselekvésekkel, melyek az egészségügy fejlődését célozzák, az orvosok és a betegek helyzetét javíthatják.

Maradjunk együtt, mert a hivatásrendünk a politika felett áll, és szakmai véleményünkkel, cselekedeteinkkel közvetlenül alakítjuk a társadalom, a lakosság véleményét.


A mindennapokban, a gyógyításban is segítségül hívjuk más szakmabeli kollégáinkat, és együtt, csapatban dolgozunk eredményesen, így természetes, hogy az egészségügy átfogó, nagy kérdéseiben is közösen alkossunk véleményt. 


Rajtunk múlik, hogy részt veszünk-e az egészségügyi folyamatok szervezésében, megalkotásában, hallatjuk-e a hangunkat, vagy passzív elszenvedői leszünk annak, amit az adott helyzet hoz számunkra és a betegeink számára.


Az egészségügyről alkotott rendeleteket velünk, orvosokkal együtt, a betegágy mellől is kell alakítani, törvényeket hozni is a szakma megkérdezésével kell, hiszen csak akkor lesznek működőképesek. Ehhez azonban elengedhetetlen az orvostársadalom erős összetartása, közös fellépése.


Maradjunk együtt, hogy a jövőben is véleményezni tudjunk minden, az egészségügyet érintő változtatási tervet!


Maradjunk együtt, mert csak így tudjuk megőrizni a hivatás tisztaságát, és csak közös munkával tudjuk visszaszerezni az orvostársadalom számára a közmegbecsülést!


Nyilatkozz most, hogy kamarai tag akarsz maradni! 


Tudd, hogy: 


„Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket!” (Sir Winston Churchill)


Veletek, együtt győzni fogunk!

Megtekintések száma: 16390

A legégetőbb szakmapolitikai kérdések és vitatémák rovata.

ESEMÉNYEK