2020/30. hét

2020-07-27 10:57:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - Heti beszámolók

Kedden Dr. Kincses Gyula elnököt fogadta Pintér Sándor belügyminiszter. A megbeszélésen az egészségügyi bérek, a teljesítménymérés lehetőségei és az egészségügyi intézmények számára megküldött kérdőívek témáját érintették a felek.

Szerdán online TESZT ülést tartottunk, melynek célja az ÖVT felmondások letétbe helyezésének helyzete és a további teendők megtárgyalása voltak.

Tapasztalásunk szerint Magyarországon a kiemelkedően kedvező járványügyi helyzet túlzottan csökkentette a lakosság veszélyérzetét, és ez fellazította az alapvető járványbiztonsági szabályok betartását. Ezért pénteken javaslatokat küldtünk az Operatív Törzs részére a maszkviseléssel és a hazai üdülés, pihenés szabályaival kapcsolatban.

A MOK elnöksége nem tartja elfogadhatónak a Rádió1 reggeli műsorában az alapellátó orvosokkal és az idősekkel kapcsolatban elhangzottakat, keressük a jogi megoldást.

A héten dr. Lénárd Rita alelnök a Kossuth Rádiónak, dr. Hegedűs Zsolt, az Etikai Bizottság elnöke a Népszavának és az InfoRádiónak nyilatkozott.

Megtekintések száma: 1182
ESEMÉNYEK