A nyilatkozattétel határideje

múlva jár le.

A JÖVŐ MOST VAN - konferencia

2020-10-07 16:22:00 FORRÁS:

Szerző: Nagy Marcell

Hírek - Kongresszusok, képzések

Tisztelt orvos kolléga!

 

Ezúton szeretnénk meghívni Önt a digitális orvoslás 12. konferenciájára, amely A JÖVŐ MOST VAN címmel  2020. október 13-án kerül megrendezésre, és online felületen keresztül lesz követhető. 

 

A konferencia bemutatja a digitalizáció szerepét, lehetőségeit, kezdeményezéseit és legújabb eredményeit Magyarországon.
Fókuszáltan foglalkozunk a nemzetközi tapasztalatokkal az egészségügyi adatcsere digitalizációja terén. Emellett a szakmai találkozón szó lesz az egészségügy további aktuális kérdéseiről is. 

 

A konferencia fő célja, hogy összehozza az összes érintett felet az egészségügyi digitalizáció folyamataiban, az egészségügyi szakembereket, az egészségügyi adminisztrációban dolgozókat, a biztosító társaságok képviselőit és az informatikai megoldásokat fejlesztőket.  Ezen felül célunk az is, hogy az említett folyamatokat észszerűsíthessük is elősegítsük.


A konferencián felszólal Dr. Horváth Ildikó, Magyarország egészségügyért felelős államtitkára, Dr. Nagy Marcell, a Magyar Orvosi Kamara titkára és Szabó Bálint, a nemzeti e-egészségügyi infrastruktúra (EESZT) vezetője is.

A COVID-19 világjárvány miatt a konferencia online közvetítést fog sugározni.

A JÖVŐ MOST VAN ( avagy FUTURE IS NOW ) konferencia Közép-Európában vezető szerepet tölt be az információcserében, digitális orvoslásban és az ebben érdekelt orvos szakemberek összefogásában. A konferenciát több éven át tartották meg Zágrábban, Belgrádban, Pozsonyban, Prágában és idén először Budapesten kerül rá sor.

A konferencia ingyenes, ezen a linken regisztrálhat: https://www.ajovomostvan.hu/#regisztracios-urlap 

További információt ezen a linken talál: https://www.ajovomostvan.hu 

 

ELŐADÁSOK

 

Horvátországi tapasztalatok az egészségügyi adatok cseréjében

Finnországi tapasztalatok az egészségügyi adatok cseréjéről

Horvátország azon kevés országok egyike, amely Finnországgal és Észtországgal országok közti rendszert hozott létre az elektronikus vényekhez (e-recept) kapcsolódó adatok cseréjére. Hrvoje Belani, a Horvát Köztársaság Egészségügyi Minisztériumának e-egészségügyi és kiberbiztonsági vezetője, valamint a Finn Minisztérium képviselője osztja meg eddigi  tapasztalatait az adott területen.

A mesterséges intelligencia lehetővé tette az akut stroke ellátást

Új orvostechnológiai megoldások a távkezelésben

Chadaide M. M., a Brainomix Limitedin cég üzleti menedzsere, valamint a világ legnagyobb orvostechnikai eszközökkel foglalkozó cégének, a Medtronicnak képviselői, Melicher Zoltán és Dr. Varga Csaba olyan projekteket mutatnak be, amelyek kézzelfogható eredményt tudnak nyújtani a páciensek számára az új technológiák alkalmazása során.

 

PANELBESZÉLGETÉS

Az egészségügy digitalizálásának állapota Magyarországon

A testület bemutatja a digitalizációs orvostudomány jelenlegi projektjeinek legújabb eredményeit, lehetőségeit és kezdeményezéseit Magyarországon.A témában beszélget  Juhász Péter , a Medtronic vállalat közép-kelet-európai klasztervezetője (HU, SK, CZ), Dr. Nagy Marcell az Orvosi Kamara titkára és Szabó Bálint, a Nemzetközi E-Egészségügyi Infrastruktúra (EESZT) vezetője.


Megtekintések száma: 8279
ESEMÉNYEK