MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Tudományos tanácsa alakult a kormányhivatalnak

2019-07-12 00:00:00 FORRÁS: beol.hu

Szerző: Weborvos Automata

Lapszemle

A tudományos tanács legfontosabb célja a közjó és a megye lakosságának szolgálata.

Megalakult a Békés Megyei Kormányhivatal Tudományos Tanácsa kedden Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott kezdeményezésére. A kormányhivatal Tomcsányi termében megrendezett alakuló ülésen átvették megbízóleveleiket a grémium tisztségviselői és a munkát segítő, felkért tanácsadók – tájékoztatta a beol.hu-t közleményében a Békés Megyei Kormányhivatal.

A kormánymegbízott felkérése alapján a Békés Megyei Kormányhivatal Tudományos Tanácsában a tudományos kutatások koordinálását támogató alelnöki feladatokat dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora látja el. Tanácsadóként segíti a tanács munkáját többek között  dr. Vincze Gábor, a Magyar Orvosi Kamara Békés Megyei Területi Szervezete elnöke is.

A kormányhivatal tudományos tanácsa az MTA érvényes tudományterületi besorolásához igazodóan négy fő tudományterület – társadalomtudományok, agrártudományok, orvosi tudományok, valamint műszaki tudományok – kutatásait karolja fel. A négy fő tudományterületen belül 8 albizottságra és 16 szekcióra tagolódik a tanács. Az elért eredményeket a tagok, kutatók konferenciákon ismertetik, szakfolyóiratokban publikálják és a kormányhivatal is létrehoz erre a célra egy online felületet.

 

Megtekintések száma: 190

Koronavírus információk

Orvosok Lapja

E-ügyintézés

Hírek

Közérdekű Adatok

Transzparencia

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

Tagsági jogosultság ellenőrző

ESEMÉNYEK