A Magyar Orvosi Kamara vezetői a mai napon egyeztettek Magyarország Kormányának tagjaival

2020-10-03 17:16:00 FORRÁS: Magyar Orvosi Kamara

Szerző: MOK Elnökség

Hírek - MOK hírek

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a Kamara szakmai alapokon kidolgozott bértábláját elfogadják, és az erről szóló törvényjavaslatot már hétfőn benyújtják a Parlament elé.
A pontos ütemezéssel kapcsolatban még folynak az egyeztetések, de a háromlépcsős béremelés első, legnagyobb lépése 2021. január elsejével megtörténik, a további két lépcsővel pedig az eléri a Magyar Orvosi Kamara bértábla-javaslatát.
A Kamara vezetősége mai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a betegek és orvosok érdeke közös: a biztonságos betegellátás elérése, ami azonban strukturális és financiális változtatások nélkül nem lehetséges. A most elfogadott bértábla lehetővé teszi, hogy a mostani, önkizsákmányolásra épülő rendszert egy betegbiztonságot garantáló, fenntartható, átlátható egészségügy váltsa fel, és ez eredményezheti a hálapénz felszámolását is.
A közel 48 000 magyar orvos érdekképviseletét ellátó Magyar Orvosi Kamara üdvözli a Kormány orvosi bérrendezéssel kapcsolatos döntését, és biztosítja együttműködéséről Orbán Viktor miniszterelnököt.

A MOK bértábla-javaslatával kapcsolatos, hivatalos információkat a Kamara folyamatosan megosztja honlapján.

ESEMÉNYEK