AMOA 1% felhívás 2020

2020-01-09 00:00:00 FORRÁS: Magyar Orvosokért Alapítvány

Szerző: -

Hírek - MOK hírek

A Magyar Orvosokért Alapítványt 1992-ben, a MOK abból a célból hozta létre és működteti azóta is, hogy nehéz helyzetbe került orvoskollégáit vagy azok árván maradt családtagjait megsegíthesse.

Adószám: 18014462-1-42

A Magyar Orvosokért Alapítványt 1992-ben, a MOK abból a célból hozta létre és működteti azóta is, hogy nehéz helyzetbe került orvoskollégáit vagy azok árván maradt családtagjait megsegíthesse.

Egyszer az életben bárki bajba kerülhet, még egy orvos is. Megbetegedhet, akár testileg, akár mentálisan, balesetet szenvedhet, megöregedhet és idő előtt egyedül maradhat, vagy csak magatehetetlenné válhat. Egyszer az életben bármi előfordulhat. És akkor nem beszéltünk egy adósságcsapdába kerülésről vagy arról az esetről, ha valaki gyermeke miatt vállal kezességet és önhibáján kívül mindenét elveszíti. Egyszóval segítségre szorul.

Drámai sorsok, reménytelen vagy kilátástalan helyzetek, olykor tragédiák jelennek meg a kérelmekben. Az Alapítvány Kuratóriuma, az alapító szándékával egyezően fontosnak tartja, hogy a nyújtott támogatás ne csak jelképes legyen, hanem valódi segítséget jelentsen.

Az Alapítvány Kuratóriuma 6 kurátorból és az elnökből áll. A kuratórium tagjai munkájukat ellenszolgáltatás nélkül végzik. A Kuratórium negyedévente ülésezik és egyszerű többség alapján dönt. Halálozás esetén a temetkezési segélyt automatikusan utaljuk. A csoportos kamarai életbiztosítás miatt ugyan csökkent a kérelmezők száma, de a nem egyértelműen megítélhető vagy elutasított esetekben is segítséget nyújt az Alapítvány. A kérelmek túlnyomó többsége szociális jellegű. Sok kérelmező esetében a folyamatosan fennálló nehézséget egyszeri vagy átmeneti támogatásokkal megoldani nem lehet. Valójában az orvostársadalom ilyenkor együttérzése mellett leginkább pénzbeli támogatást tud nyújtani. Az utóbbi években kiterjesztettük juttatásainkat a 35 év alatti fiatalok tudományos konferencián való részvételének támogatásával.

2000 óta „A Magyar Orvosokért Alapítvány” több mint 170 millió forintot juttatott a bajba került magyar orvosoknak és családtagjaiknak!

A Magyar Orvosokért Alapítvány ezúton is köszöni mindazoknak, akik felajánlásaikkal eddig támogatták és kéri minden kedves Kollégáját, hogy aki teheti, az 2020-ban is támogassa személyi jövedelem adójának 1%-val az Alapítvány nemes célkitűzéseit.

Segítsen Ön is, hogy segíthessünk!

Adószám: 18014462-1-42

Megtekintések száma: 1173
ESEMÉNYEK