Az elismerés táplálja a tudományt – új szakmai díjat alapít a Richter

2022-08-23 14:47:00 FORRÁS: Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztály

Szerző: -

Hírek - MOK hírek

Richter Érdemérem díj a Magyar Orvosi Kamara szakmai támogatásával született meg.

Augusztus 23-án indul el a jelentős jutalommal együtt járó díj pályázati időszak, melynek célja, hogy elismerje az mindennapok munkáját, és támogassa az olyan innovatív ötletek, jó gyakorlatok adaptálását, amelyek elősegíthetik az egészségügy további modernizációját, az orvosi hivatás hatékonyságának növelését.

Richter több mint 120 éve nagy hangsúlyt fektet a magyar egészségügy támogatására. A vállalatalapító születésének 150. évfordulója alkalmából a társaság egy új szakmai díj életre keltésével szeretne tisztelegni a modern hazai gyógyszeripar megteremtője, Richter Gedeon szellemisége előtt. A hiánypótló kezdeményezés célja, hogy méltó módon jutalmazzuk a hazai orvostársadalom kiemelkedő munkáját, hiszen tudjuk: Honos alit artes, vagyis az elismerés táplálja a tudományt.  Ennek szellemiségében született meg a Richter Érdemérem díj a Magyar Orvosi Kamara szakmai támogatásával.

A Richter Érdemérem díjat az első évben az alapellátásban dolgozó háziorvosok nyerhetik el, de a távlati tervek között szerepel a szakorvosok, majd a gyógyszerészek elismerése is.

„A Magyar Orvosi Kamara szakmai köztestület, melynek alapfeladata, hogy őrizze a hivatás tisztaságát, fejlessze az ellátás szakmai színvonalát, elősegítse a jobb, hatékonyabb egészségügyi kommunikációt, ami a gyógyításban partnerként kezeli a beteget. Ezért örömmel csatlakoztunk a Richter Gedeoon Nyrt. kezdeményezéséhez, hogy a magyar gyógyszergyár alapítójának szellemiségét tovább örökítve elismerésben részesítsük a legkiválóbb betegkommunikációs, prevenciós és tudományos, illetve innovációs gyakorlatot vivő orvoskollégákat” – tette hozzá Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

A díjra 2022-ben minden, aktív praxissal rendelkező, Magyarországon tevékenykedő, alapellátásban dolgozó háziorvos pályázhat a www.richtererdemerem.hu weboldalon.

A pályaműveket 2022. szeptember 30-ig várják a következő kategóriákban:

  • Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató háziorvosa
  • Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató háziorvosa
  • Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző háziorvosa

A pályázatokat a Richter Érdemérem zsűri értékeli, és kategóriánkként egy-egy győztest hirdet, akik az Érdemérem mellett kategóriánkként nettó 2 millió forint értékű támogatást kapnak, amely a nyertes pályázó döntése alapján a praxisuk számára hasznosítható eszközbeszerzést, illetve a szakmai tevékenységüket támogató hazai vagy külföldi konferencián, tanulmányúton való részvételt tesz lehetővé.

A zsűri tagjai: Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója; Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke; Dr. Mangó Gabriella háziorvos; Dr. Szabó János, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Háziorvosi Tagozatának elnöke és Polgár Judit sakkozó, nagymester (GM), a sakktörténet legjobb női játékosa.

A pályázattal kapcsolatos további információk, a részvételi feltételek és a pályázati űrlap a www.richtererdemerem.hu weboldalon érhetők el.

Megtekintések száma: 5709
ESEMÉNYEK