MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Az országos szakfelügyelői pályázat érvénytelenítését kéri a MOK

2019-08-29 06:45:14 FORRÁS: Weborvos

MOK hírek

Szakmai kollégiumi véleményezés nélkül köztestületünk a végleges véleményalkotás felelősségét nem vállalja.

Levélben kéri a Magyar Orvosi Kamara elnöke az országos szakfelügyelői feladatok ellátására szolgáló pályázat érvénytelenítését az Országos Tisztifőorvostól, egyúttal indítványozzák az érintett jogszabály megfelelő módosítását, és azt, hogy a pályázatot annak megtörténte után újra írja ki.

Mint azt Éger István írta, az országos szakfelügyelői feladatok ellátására benyújtott pályázatok mindegyikét áttekintették, összevetették a rendeletben előírt országos szakfelügyelői feladatokkal, és valamennyi szempontot mérlegelve kérik a forduló érvénytelenné nyilvánítását.

Az indítvány indokaként azt írták: "bár a pozíciókra pályázók többsége a jogszabályban meghatározott pályázati feltételeknek megfelel, ez nem feltétlenül jelent a feladat ellátására való maradéktalan alkalmasságot. Az országos szakfelügyelői teendők jogszabályban leírt mennyisége, sokrétűsége miatt az jelentős energiát és időráfordítást igényel, feltételezi a pályázó adott szakmára való teljes, országos rálátását. Mindehhez képest a feladatra szánt javadalmazás említésre sem méltó, mondhatni méltatlan.

Tájékozódtunk továbbá a szakmai alkalmasság elbírálásának tekintetében is. Sajnálattal állapítottuk meg, hogy e fontos pozíciók betöltésére úgy kerülne sor, hogy az adott szakma Szakmai Kollégiumi Tagozata a jelöltről semmiféle tájékoztatást nem kap, szakmai vélemény alkotására nem nyílik módja.

Tekintettel arra, hogy a betöltendő pozíciók alapvetően szakmai feladatot takarnak, szakmai kollégiumi véleményezés nélkül köztestületünk a végleges véleményalkotás felelősségét nem vállalhatja, és nem is vállalja".

A teljes levelet itt olvashatják

Megtekintések száma: 213

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK