Dr. Svébis Mihályra emlékezünk

2022-04-28 14:56:00 FORRÁS: kmk.hu

Szerző: A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház munkatársai

Hírek - MOK hírek

„Dr. Svébis Mihály Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház intézményvezető, főigazgató, c. egyetemi docens, Kecskemét Díszpolgára, Újhartyán Díszpolgára, Dunapataj Díszpolgára, Tiszteletbeli Székely, A Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese, sebész főorvos életének 68. évében, méltósággal viselt súlyos betegségét követően a mai napon örök nyugalomra tért.”

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Dr. Svébis Mihály főigazgatót saját halottjának tekinti. Munkatársai mély fájdalommal vettek tőle búcsút, a megható írásból részleteket közlünk, a nekrológ teljes egészében a kórház honlapján olvasható.

„Csendben búcsúzunk. Hisz nincsenek szavak. Csak a fájdalom és az üresség. Egy intézmény gyászol. A magyar egészségügy gyászol. Munkatársak, betegek, rokonok, barátok, mind, akik ismertük, szerettük, mind akik életünket, gyógyulásunkat neki köszönhetjük.

A legkiválóbb, legjobb főigazgatót, főnököt, orvost, sebészt, barátot, EMBERT veszítettük el.

Neve intézményesült, és egybeforrt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház nevével. 26 évig volt intézményünk elsőszámú vezetője, főigazgatója.

Földi léte utolsó napjáig irányította a kórházat, szellemiségével pedig mindörökké.

Pótolhatatlan veszteség. Kősziklaként tűrte betegségét, az utolsó pillanatig, fájdalmat és lehetetlent nem ismerve vezette a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, és megyei intézményvezetőként, a megye egészségügyi intézményeit.

Büszke volt a kórházra és munkatársaira. Sebészi hivatását főigazgatói munkája mellett is majdnem mindvégig, szinte napi szinten űzte, a gyógyító munka adta számára az erőt vezetői teendőihez.”

Megtekintések száma: 217
ESEMÉNYEK