Egészségügyi segítőpontok menekülteknek

2022-03-01 10:56:00 FORRÁS: Fotó: György Zsombor, beregsurányi önkormányzati ideiglenes befogadó központ

Szerző: -

Hírek - MOK hírek

Az alábbi egészségügyi ellátóhelyek ajánlották fel segítségüket az Ukrajnából érkező menekülteknek. Tisztelet Nekik! A listát folyamatosan frissítjük.

Általános orvosi, pszichológiai és krízisintervenciós segítségnyújtás
Beregsurány, a határ közelében

Orvosi és pszichológiai segítségnyújtást végeznek a Medspot Alapítvány önkéntesei a Máltai Szeretetszolgálattal közös együttműködésben. A segítségnyújtáshoz folyamatosan várják önkéntes orvosok, pszichológusok és tolmácsok jelentkezését is.

https://medspot.hu/

 
Ukrajna Medspot segítség

Belgyógyászat-diabetológia, kardiológia, pszichológia, sürgősségi ellátás 

Budapesti Szent Ferenc Kórház
1021 Budapest, Széher út 73. / Széll Kálmán térről 129-es busz Szent Ferenc Kórház végállomásig./
bejelentkezés: titkarsag@szentferenckorhaz.hu

Szent Ferenc kórház

A Budapesti Szent Ferenc Kórház ingyenes járóbeteg és fekvőbeteg ellátást biztosít az alábbi területeken az Ukrajnából érkező menekülők számára:

belgyógyászat-diabetológia, kardiológia, pszichológia

sürgősségi ellátás bejelentkezés nélkül is rendelkezésre áll,

szükséges esetben fekvőbeteg ellátás is.

Az ellátáshoz lehetőség szerint biztosítunk tolmácsot (GDPR szabályok alkalmazásával)

A kórházban a maszkviselés továbbra is kötelező.

Kórházunk eltökélt abban, hogy a tartósan hazánkba érkezőknek teljes körű egészségügyi ellátást nemzetiségtől és az anyaországtól függetlenül mind járó- mind a szükséges fekvőbeteg ellátási formákban biztosítsa.


Belgyógyászat, Nőgyógyászat
Duna Medical Center
Budapest, IX. kerület, Lechner Ödön fasor 5.A Duna Medical Center megkezdi az ukrán háborús menekültek ingyenes járóbeteg ellátását.
A Duna Medical Center 2022. március 2-tól járóbetegellátás keretében megkezdi a háború elől menekülő, Ukrajnából érkezett, arra rászoruló polgárok egészségügyi ellátását, ezzel járul hozzá a humanitárius segítségnyújtáshoz.
Az általános egészségügyi panaszokkal érkezők belgyógyászati ellátását munkanapokon 08:00-20:00 óra között végezzük.
Terhességgel kapcsolatos panasz és sürgős nőgyógyászati probléma esetén a szülészeti központunkban működő ügyeletünkön a hét minden napján, a nap 24 órájában biztosítunk ellátást az otthonukat elhagyni kényszerült, nehéz helyzetben lévő menekültek számára.
Az ellátások igénybe vételéhez útlevél bemutatására van szükség, és telefonon kell jelentkezni a +36-70-698-0696-os számon. Az ellátás során tolmácsot biztosítunk. Cím: Budapest, IX ker. Lechner Ödön fasor 5.
Sürgős, életveszélyes állapot fennállása vagy sérülés esetén a 112-es segélyhívószám hívása szükséges!


Fogorvosi segítségnyújtás
Füzesgyarmat,  5525  Széchenyi u. 1.


"Gyermekfogászatot és általános fogászati ellátást biztosítok az Ukrajnából érkező rászorulóknak. Az emberség az első!"
Külüs Hajnalka, 1.sz. vegyes fogorvosi körzet, Füzesgyarmat.


Gyermekgyógyászat
Mentaház Magánorvosi Központ
Székesfehérvár,  Nagy László utca 1.


INGYENES  egészségügyi ellátást biztosít az Ukrajnából érkező menekült gyerekeknek a Mentaház Magánorvosi Központ.
Közösségi oldalukon ez olvasható: 

FOGADJUK AZON MENEKÜLT CSALÁDOK GYERMEKEIT, AKIKNEK AZONNALI EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSRA VAN SZÜKSÉGÜK!
A Mentaház Magánorvosi Központ, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ együttműködésével INGYENES egészségügyi járóbeteg ellátást biztosít az ukrajnai menekült gyermekek számára.
A poszt megosztásával segíthet, hogy a lehető legtöbb rászoruló családhoz eljusson a hír!
Közel 20 gyermek szakrendelésünk és 30-nál is több csecsemő- és gyermek szakorvosunk által szeretnénk segítséget nyújtani a háború elől menekülő gyermekek számára!
Kérjük, bejelentkezés vagy információ kérés esetén keressék kapcsolattartónkat:
☎️ +36 70 667 9112,  Cím: Székesfehérvár, Nagy László utca 1.

Pszichológia

A Magyar EMDR Egyesület felajánlása az ukrajnai menekülteknek

 emdr terapia3 
Fotó: Getty Images

"A Magyar EMDR Egyesület közösségeként elhatárolódunk az agresszió minden formájától. Aggódva figyeljük az Ukrajnában zajló eseményeket.

Ingyenes pszichológiai segítségnyújtást ajánlunk fel az ukrajnai háború elől menekülő felnőtteknek, gyermekeknek, a menekülőket támogató professzionális segítőknek (szociális munkások, pedagógusok, önkormányzati dolgozók, egészségügyi dolgozók, rendvédelmi dolgozók, lelki segítők stb.) és az otthonukat a rászorulókkal megosztó befogadó családoknak.

Az EMDR módszer során traumafókuszú szemlélettel dolgozunk, amely a megrázó háborús életesemények feldolgozását segíti. Pszichológusokként, pszichiáterekként kifejezetten krízisintervenciós szakértelemmel módszertannal és eszközökkel rendelkezünk, így szükség esetén a lehető leggyorsabban beavatkozhatunk, ami csökkentheti a szenvedés és a lelki eredetű tünetek tartós fennmaradását.

Kiemelt figyelmet fordítunk az érintett gyermekek és serdülők ellátására. Az EMDR elősegíti a   megnyugvást, a testi feszültség csökkenését. Egyszerű, használható gyakorlatokat ad a résztvevőknek.

Vállalunk egyéni és csoportos ellátást online és személyesen. Támogatást nyújthatunk lakóhelyünkhöz közel az ország különböző pontjain, illetve néhány kollégánk igény esetén a helyszínre való utazást is vállalja. Várjuk megkeresésüket abban az esetben, ha a pszichológiai elsősegélynyújtás eszköztára nem elégséges, vagy amennyiben a menekültek ellátásában részt vevő segítők igényelnek konzultációs lehetőséget vagy trauma fókuszú ellátást. Kérjük, jelezzék, hol, hány fő részére igényelnek segítséget (lehetőleg a segítségre szorulók monogramjának, születési dátumának feltüntetésével, a könnyebb beazonosíthatóság érdekében). A segítséget kérő kontakt személy pedig adja meg email címét/telefonszámát, hogy kapcsolatba léphessünk vele.

Elérhetőségünk: hunhelpemdr@gmail.com "
Az eljárásól részletesebben itt olvashat:

https://emdr.hu/emdr-terapia/mit-jelent-az-emdr/
Szülés körüli tanácsadás
LifeFlower csoport
Elérhetőség:
https://www.facebook.com/LifeFlower2022

lifeflower2

A LifeFlower szülés körüli tanácsadókból, szakemberekből létrejött csoport a háború elől hazánkba menekült várandós és kisbabás anyák pro bono megsegítésére jött létre.
A hozzájuk forduló kismamákat a várandósság alatt előforduló kérdések megválaszolásával, fizikai és lelki segítségnyújtással, a szülésre, szoptatásra való felkészítésben tudják segíteni. Ha mód van rá, képzett dúláik szívesen vállalnak személyes támogatást a szülés alatt is.
A gyermekágy heteiben is segítenek, babahordozási tanácsadóik szintén rendelkezésre állnak.
A kisbabás anyukák a gyermek 2 éves koráig jelentkezhetnek náluk.Szülészet-nőgyógyászat
Dunaklinika
Baja, Damjanich u. 26

Megtekintések száma: 20439
ESEMÉNYEK