ELINDULT A TÖMEGES OLTÁS

2021-04-29 19:07:00 FORRÁS:

Szerző: Magyar Orvosi Kamara Elnöksége

Hírek - MOK hírek

Vegye saját kézbe az oltás felvételét, foglaljon időpontot még ma! – hívja fel a lakosság figyelmét a Magyar Orvosi Kamara.

Az elmúlt héten nagyobb mennyiségű koronavírus elleni vakcina érkezett országunkba, többek között Sinopharm és AstraZeneca oltás formájában, ezzel egyidőben pedig elindult a tömeges oltás is. Ez azt jelenti, hogy a lakosság azon része, aki még nem kapott időpontot a háziorvosától a vakcina felvételére, annak nem kell tovább várnia; mostantól mindenki egyénileg is foglalhat időpontot egyszerűen a https://www.eeszt.gov.hu/hu oldalon a TAJ száma és a születési dátumának megadásával. 


A MOK arra is felhívja a lakosság figyelmét: ahogy a Magyarországon elérhető összes vakcina, úgy a Sinopharm vakcina is biztonságos és hatásos. Ez egy hagyományos módszerrel kifejlesztett oltás, mellyel kockázatmentesen a vírus elölt formáját juttatják a szervezetbe, csakúgy, mint az influenza oltás esetén.

Fontos megérteni: csak akkor akadályozhatjuk meg a további áldozatokat, és térhetünk vissza a régi, szabad életünkhöz, ha mielőbb elérjük a nyájimmunitást – ehhez a lakosság 70%-os beoltottsága szükséges. Ez mindannyiunk közös érdeke. Ezért hangsúlyozza a MOK: aki még nem tette, regisztráljon a https://vakcinainfo.gov.hu oldalon, majd foglaljon időpontot a https://www.eeszt.gov.hu/hu oldalon és vegye fel a koronavírus elleni vakcinát.
 
A sajtóközleményhez készült kisfilm megtekinthető a Magyar Orvosi Kamara YouTube és Facebook oldalán.

 
Magyar Orvosi Kamara Elnöksége
Megtekintések száma: 498
ESEMÉNYEK