MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Hol keresnek ilyen jól az aneszteziológusok?

2018-08-31 15:42:18 FORRÁS: mok.hu

MOK hírek

Tekintettel az ügy szenzitivitására, annak további vizsgálatára, részletes kibontására kértük a cikk íróját.

„…évek óta  50-60 ezer Ft-os óradíjuk van” – írja a Népszava tegnapi számában a külsős, vállalkozási formában dolgozó aneszteziológus szakorvosokról. Ez az állítás nagy felháborodást váltott ki az érintettek körében. Elmondásuk szerint van, aki egy műszak alatt keres ennyit. Bár pontos adataink nincsenek, azért az átlag valószínűleg feljebb van, de a bevezetőben jelzettet erősen túlzónak tartjuk. Észrevételeinket jeleztük a cikk írójának, aki egyes – meg nem nevezett - kórházigazgatókra alapozta leírott álláspontját.

 

Tekintettel az ügy szenzitivitására, annak további vizsgálatára, részletes kibontására kértük.

 

Magyar Orvosi Kamara

Mennyit keresnek az aneszteziológusok?
Erős izgalmat váltott ki az érdekeltek egy részében csütörtöki közlésünk, hogy aneszteziológusok akár 60 ezer forintot is ki kell fizetniük a kórházaknak egy órára, ha megszorulnak, mert nincs szakemberük. Sokan üzenték, hogy szívesen vállalnak ennyiért feladatot. Volt olyan vállalkozó is aki kifejezetten tagadta, hogy ennyit kaphatnának az érdekeltek.

Névvel, papírral dokumentált adatot senki sem szolgáltat, a piac pedig tökéletesen áttekinthetetlen. A kórházvezetők leginkább abban érdekeltek, hogy ne ismerjék el, hogy mennyire szorult helyzetben vannak, és ne nyilatkozzanak olyat, hogy maguk adjanak érveket saját munkatársaik bérharcához. A kormányzatnak szintén nem érdeke feltárni ezt a helyzetet, mert akkor nyilvánvalóvá válna, hogy mennyire hajszálon függ a rendszer működőképessége. És azt is könnyen beláthatjuk, hogy azoknak, akik tényleg el tudnak érni ilyen árakat a piacon ugyancsak nem érdekük, hogy nyilvánosan gyűjtsenek irigyeket a kollégáik körében.

Mi a reklamálók jelentkezése után ismét körbekérdeztünk: volt aki megerősítette a 60 ezer forintos óradíjat, volt aki szerint ez nem óránként, hanem műszakonként értendő. Mások a 60 ezer forintot egy műszakra nevetséges összegnek ítélték - írta augusztis 31-én a kifogásokra válaszul a a népszava.hu.

Megtekintések száma: 989

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK