MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Indul a betegtájékoztató kampány

2018-11-14 15:43:16 FORRÁS: mok.hu

MOK hírek

Az orvosi kamara és a gyógyszerészi kamara közös plakát és szórólap akciója a betegek edukációjáért.

"Válasszon okosan! – A gyors és hatékony betegellátásért” című szórólappal és plakáttal indít felvilágosító betegtájékoztatási kampányt a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), jelentette be a két szervezet mai sajtótájékoztatóján Éger István. A MOK elnöke emlékeztetett arra, hogy évek óta hiába szorgalmazzák az egészségtan oktatás bevezetését, a lakosság egészségnevelését, edukációját, eddig nem értek el eredményt. A hiányos ismeretek miatt a betegek gyakran nem a megfelelő ellátóhelyet keresik fel panaszukkal, tovább terhelve a rendszert, s ezen a gondon szeretne segíteni a két kamara, ha az egészségtan oktatásának hiányát nem is tudják pótolni.

A nagyobb méretű plakátokat a rendelőkbe, kórházakba szánják, míg a négyoldalas szórólapokat például a gyógyszertárakban helyeznék el, illetve tervezik nagy ügyfélforgalmú közhivatalok bevonását is.

A plakátkampány ötlete MOK Szabolcs-Szatmár megyei területi szervezetétől érkezett: a megyében tesztelték is módszert, s pozitív tapasztalatokról számoltak be, s a kezdeményezést felkarolta a MOK elnöksége, majd a gyógyszerészi kamara is. A plakátok és szórólapok elkészítését a két köztestület közösen finanszírozza, az eddigi becsléseik szerint nem éri el a várható kiadás az egymillió forintot.

valasszon_A5-page-001

valasszon_A5-page-002

valasszon_A5-page-003


valasszon_A5-page-004

Megtekintések száma: 2004

Hírek

Választások 2019

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK