MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Ismét megrendezték a budapesti Gyógyszerész-Orvos Fórumot

2018-11-07 09:30:07 FORRÁS: MTI - ÖS

MOK hírek

"Az EESZT rendszere még gyerekbetegségekkel küzd, amire a gyógymódot közös összefogással kell megtalálni".

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt indult útjára az az online szolgáltatási tér, amely lehetőséget biztosít az orvosok számára az e-receptek felírására és a gyógyszerészeknek a beváltásra.

A múlt hét elején, a Szent Imre Gimnázium adott otthont annak a szakmai fórumnak, amelyen a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Gyógyszerész Kamara budapesti szervezeti tagjainak nyílt lehetősége arra, hogy egy szakmai szimpózium keretében, a fejlesztőkkel együtt, áttekintsék az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) betegeket, orvosokat és gyógyszerészeket érintő gyógyszerfelíró rendszerét és átbeszéljék a rendszer bővítése és fejlesztése érdekében előttük álló együttműködési lehetőségeket.

A szakmai meghívottak és az érintettek lehetőséget kaptak arra, hogy feltegyék azokat a kérdéseket, amelyek a mindennapi feladataikat érintik, javaslatokat kaphattak a fejlesztőktől arra, hogy milyen megoldásokkal tudják a jövőben még hatékonyabbé tenni az elektronikus térben történő munkájukat.

Dr. Albert István, a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezetének elnöke elmondta, hogy nagyon fontosak ezek a találkozók, hiszen abban segítenek, hogy az újonnan bevezetett rendszerek az orvos szakma számára a lehető legkevesebb nehézséget okozzák és ehhez a legjobb megoldás lehet az, ha a különböző szakterületek végre közvetlenül is feltehetik egymásnak a kérdéseiket.

- Így a megadott határidőre, 2019 végére talán közeledhetnek az álláspontok és egy mindenki számára elfogadható rendszer alakulhat ki, amely a szakma és a betegek érdekeit egyaránt figyelembe veszi – mondja dr. Albert István. - A rendszer még gyerekbetegségekkel küzd, amire a gyógymódot közös összefogással kell megtalálnunk és ezek a találkozók éppen ezt szolgálják.

Megtekintések száma: 138

Hírek

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

ESEMÉNYEK