Ismét pályázhatnak a háziorvosok a Richter Érdemérem Díjra

2023-08-21 14:17:00 FORRÁS: Richter Gedeon Nyrt. PR és Kormányzati Kapcsolatok Osztály

Szerző: -

Hírek - MOK hírek

A rangos szakmai elismerésre 2023-ban is várják azon Magyarországon tevékenységet végző háziorvosok jelentkezését, akik szakmai teljesítményükkel nagy mértékben járulnak hozzá az egészségügyi szektor folyamatos fejlődéséhez és előrehaladásához.

„ 2022-ben azzal a céllal hívtuk életre a Richter Érdemérem Díjat, hogy azokat a nagyszerű, szakmájuk iránt elkötelezett egészségügyi szakembereket részesíthessük elismerésben, akik áldozatos munkájukkal maguk is nap mint nap hozzájárulnak az ágazat továbbfejlesztéséhez. A megalapítás évében várakozásainkat felülmúló mennyiségű pályázati anyag érkezett be a háziorvosok részéről, és reményeink szerint idén is sok kiváló pályamű kerül majd benyújtásra a meghirdetett kategóriákban.” – nyilatkozta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

 

A Richter Gedeon Nyrt. és a Magyar Orvosi Kamara az alábbi kategóriákban várja a pályaművek beérkezését:

  • Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató háziorvosa
  • Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató háziorvosa
  • Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző háziorvosa

A Díjra minden, aktív praxissal rendelkező, Magyarországon tevékenységet folytató, alapellátásban dolgozó háziorvos (felnőtt-, vegyes- és gyermek háziorvosi praxisban dolgozó) benyújthatja pályázatát a www.richtererdemerem.hu weboldalon.

A pályázatok feltöltésének határideje 2023. október 1., éjfél

A beérkezett pályaműveket a Richter Érdemérem szakmai zsűrije értékeli, melynek tagjai:

Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója;

Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke;

Dr. Szabó János, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Háziorvosi Tagozatának elnöke;

Dr. Mangó Gabriella háziorvos;

Polgár Judit sakkozó, nagymester (GM), a sakktörténet legjobb női játékosa.

Richter díj zsűri

„ A Richter Gedeon Nyrt. szakmai partnereként örömmel csatlakoztunk 2022-ben az egészségügyi szakemberek elismerését szolgáló Richter Érdemérem kezdeményezéséhez, és kijelenthetem, hogy a Díj beváltotta hozzá fűzött elképzeléseinket, reményeinket. Az elmúlt pályázati időszakok során számos példaértékű, rendkívüli hivatástudattal rendelkező szakember elismerésre méltó pályaművébe nyerhettünk betekintést, s a bemutatásra került, díjazott pályaművek azóta is inspirációként, jó példaként szolgálnak a hazai egészségügyi szcéna számára. Eddigi tapasztalataink értelmében büszkén mondhatjuk, hogy hazánkban számos kiváló orvos szakember végzi hatalmas felelősséggel járó, komoly elkötelezettséget igénylő munkáját" – jegyezte meg Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

A pályázati anyagok elbírálását követően 2023. november 10-én ünnepélyes díjátadón hirdetik ki a kategóriák győzteseit, akik a Richter Érdemérem mellett bruttó 2.000.000 forint értékű díjazásban is részesülnek.

A pályázattal kapcsolatos további információk, a részvételi feltételek és a pályázati űrlap a www.richtererdemerem.hu weboldalon érhetők el.

ESEMÉNYEK