MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Kéz a kézben a magyar lakosság egészségéért

2018-11-24 14:45:10 FORRÁS: MTI-OS

MOK hírek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma üdvözli a Magyar Orvosi Kamara (MOK) küldöttgyűlését.

A magyar kormány kiemelt stratégiai partnerként tekint a Magyar Orvosi Kamarára. Köszönjük tagjainak áldozatos, magas színvonalú szakmai munkáját és elkötelezettségét az egészség fejlesztése és a betegek gyógyítása iránt - írta az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Magyar Orvosi Kamara küldetése – miszerint tevékenységével őrzi a hivatás tisztaságát, védi és építi az orvoskar tekintélyét, ezzel szolgálva a nemzet egészségének ügyét –egybecseng a magyar kormány szándékával. Ezért is tette kötelezővé újra a kormány az eltörölt orvosi kamarai tagságot, visszaállítva ezzel a MOK jelentőségét - írták.

Egyetértve a MOK által megfogalmazott gondolattal, miszerint "a beteg üdve a legfőbb törvény", hisszük, hogy együtt tudunk igazán sokat tenni a magyar lakosság egészségügyi állapotának javításért és az egészségben eltöltött életévek emeléséért.

A kormány azon dolgozik, hogy a magyar orvosok munkakörülményeit és anyagi megbecsülését javítsa, az elmúlt években végrehajtott béremelések mellett, a munkakörülmények is javulnak a kórház- és rendelőfejlesztéseknek, új orvosi eszközök beszerzésének köszönhetően. Számítunk a Magyar Orvosi Kamara véleményére az egészségmegőrző és betegellátó rendszer működésével kapcsolatban. Az emberi erőforrások minisztere köszönettel vette a MOK javaslatait, és beépítette azokat többek között a háziorvosi ellátással és a sürgősségi ellátással kapcsolatos előterjesztéseibe, és bízik a további együttműködésben is a kamarával és az orvoskarral.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sikeres munkát és eredményes küldöttgyűlést kíván a Magyar Orvosi Kamarának! - áll a közleményben.

Megtekintések száma: 641

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK