MAGYAR ORVOSI KAMARA

HUNGARIAN MEDICAL CHAMBER

Lezárultak a területi választások

2019-11-11 08:11:22 FORRÁS: mok.hu

Szerző: Komornik Vera

Hírek - MOK hírek

Dr. Gerle Jánost választotta a küldöttgyűlés újabb négy évre a Fogorvosi Tagozat elnökének.

November 9-én, szombaton, a Fogorvosok Területi Szervezet választói küldöttgyűlésével lezárultak a megyei választások. Dr. Hermann Péter elnök úr tisztégéről leköszönt, megüresedett helyére – a választás napjára – két jelölt maradt versenyben: dr. Gerle János és dr. Nagy Ákos. A küldöttek a jelöltek programbeszédei alapján láthatták, hogy két – markánsan eltérő – értékrend, felfogás, kamarai szemlélet közül kell választaniuk. A döntés jelzés értékűen egyértelmű volt: 62 szavazattal, 27 ellenében dr. Gerle Jánost választotta a küldöttgyűlés újabb négy évre a Fogorvosi Tagozat elnökének. A küldötti értékválasztás kitartott az elnökségi többi tagjának megválasztása során is.

Alelnökök: dr. Herczeg Olga 69 szavazat és dr. Skapinyecz Tibor 67 szavazat; nem kapott mandátumot: dr. Nagy Ákos 38 szavazat.
Titkárok: dr. Schmidt Péter 80 szavazat és dr. Piros Zsuzsanna 61 szavazat; nem kapott mandátumot: dr. Dúl Zoltán 33 szavazat.
A fogorvosi választói küldöttgyűlés – a fentieken túl – megválasztotta az Etikai Kollégium egy tagját, a három etikai bizottság és a felügyelőbizottság elnökeit, tagjait.

A kamarai választások a november 29-30-i Országos Küldöttközgyűléssel zárulnak, ahol megválasztásra kerülnek a MOK országos tisztségviselői, testületei.

Megtekintések száma: 964

Hírek

Választások 2019

 

E-ügyintézés

Tagsági jogosultság ellenőrző

Közérdekű Adatok

MOK KOMPLEX

Kedvezmények

Tagdij

Területi szervezetek

Tagfelvétel

Kamarai tagok csoportos élet- és balesetbiztosítása

ESEMÉNYEK