Második alkalommal vehették át a szakorvosok a Richter Érdemérem Díjakat

2024-04-26 23:10:00 FORRÁS: Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztály. Fotó: A díjazottak a zsűrivel

Szerző: -

Hírek - MOK hírek

A 2024. április 26-án megtartott díjátadó ünnepségen immár második alkalommal, három kategóriában osztotta ki a zsűri a díjakat a szakorvosok számára. Idén is számos rendkívül magas színvonalú pályázati anyag érkezett a zsűrihez, így a gálán több különdíjat is átadtak.

Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató szakorvosa Dr. Bokor Attila PhD lett, ide kattintva megtekinthetik pályázati anyagát.

A betegkommunikáció kategóriában a zsűri Dr. Kordáné Dr. Horváth Orsolyát PhD-t tüntette ki különdíjjal, pályázati anyaga ide kattintva elérhető.

Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató szakorvosa címet Dr. habil. Kósa István PhD kapta, pályázati anyagát ide kattintva ismerhetik meg.

 A kategória különdíjasa Dr. Furka Andrea PhD, pályázati anyaga ide kattintva érhető el.

Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző szakorvosa díjat

Prof. Dr. Hegyi Péter kapta, ide kattintva tekinthető meg a pályázati anyaga.

A tudomány és innováció kategóriában ezúttal több különdíj is átadásra került, különdíjat kapott a pályamunkájáért Dr. Sági Balázs PhD, akinek pályaműve itt érhető el, Dr. Péterfi István PhD, akinek pályázati anyaga ide kattintva ismerhető meg, és Dr. Lázár Bence PhD., akinek pályaművét ide kattintva szintén megtekinthetik.

A Richter Érdemérmet elnyerő pályázatok további elismerésül bruttó 2.000.000 forint összegű, a különdíjjal kitüntetett pályázók pedig bruttó 500.0000 forint összegű díjazásban részesülnek.

„Ahhoz, hogy az egészségügy modernizálásában hosszútávú változásokat érhessünk el, elengedhetetlen, hogy a kutatás-fejlesztés területén végzett erőbefektetéseink mellett figyelemben és elismerésben részesítsük az ellátórendszer azon tagjait, akik nélkül lehetetlen lenne az eredményeink maximalizálása. A hatékony és innovatív terápiás módszerek sikerében kiemelt szerepük van többek között azoknak a szakorvosoknak is, akik saját tevékenységük során vállalatunkhoz hasonlóan nap mint nap a társadalom egészségének javításán dolgoznak, és akiket ezen áldozatos munkájukért a mai nap során Richter Érdemérem díjban részesítünk.” – jegyezte meg Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

A Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója; Dr. Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara elnöke; Prof. Dr. Bódis József, az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány kuratóriumi elnöke; Dr. Keresztes Katalin PhD belgyógyász, kardiológus, diabetológus főorvos; valamint Dr. Radics Judit pszichiáter-pszichoterapeuta alvásszakértő főorvos alkotta zsűri kiemelte, hogy a Richter Érdemérem díj elnyerésére az idei pályázati időszak során is rendkívül nívós pályázati anyagok kerültek benyújtásra, így a díjazottak kiválasztását ez alkalommal is sokrétű szakmai párbeszéd előzte meg.

„A prevenció, a betegkommunikáció, valamint az innováció az orvoslás sarokkövei, melyek nélkül elképzelhetetlen az egészségügy továbbfejlesztése. A bizalmi orvos-beteg kapcsolat kialakítása és fenntartása, az újítások iránti nyitottság és a megelőzés fontossága mind olyan elemek, melyek együttes megléte szükséges ahhoz, hogy a betegek szükségleteire reflektáló megoldásokat alkalmazhassunk a gyógykezelések során. A Magyar Orvosi Kamara elkötelezett abban, hogy előmozdítsa ezen területek folyamatos fejlődését, ezért a Richter Gedeon Nyrt. szakmai partnereként hiánypótló lehetőségnek tartjuk azt, hogy az Érdemérem díjaknak köszönhetően évről-évre elismerésben részesülhetnek azok az orvosok, akik saját hitvallásunkhoz hasonlóan a minőségi egészségügyi ellátás megteremtésére törekednek.” – jegyezte meg Dr. Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

ESEMÉNYEK