MEDICA 2019: fókuszban a jövő

2019-09-13 00:00:00 FORRÁS: mok.hu

Szerző: -

Hírek - MOK hírek

2019. november 18-21. között rendezik Düsseldorfban a MEDICA 2019 szakvásárt, ahol a legmodernebb trendekkel és technológiákkal ismerkedhetünk meg.

Medica 2019 – fókuszban a jövő

2019. november 18-21. között rendezik Düsseldorfban a MEDICA 2019 szakvásárt, ahol a legmodernebb trendekkel és technológiákkal ismerkedhetünk meg.

 

Fókuszban a jövő

Az idei MEDICA 2019 kiállításon egyértelműen a jövő témáin és a növekvő piacokon lesz a hangsúly. A kiállítók a megújult pavilonrendszerben mutatják be újdonságaikat. A 2019. november 18-21. között megrendezésre kerülő szakvásáron a kiállítási csarnokokat az új struktúrához igazították. A Messe Düsseldorf ismét több mint 5000 kiállítót vár több mint 60 országból. A tavalyi MEDICA és a COMPAMED kiállításokon 155 országból összesen 120.116 látogató vett részt.

 MEDICA_Main_Entrance_Impression2

 

„Az egyre több kereskedelem-korlátozó eszköz, a nyereségelvárások és a Brexit miatt kiállítóinknak, valamint a MEDICÁ-nak is erősségeikre kell koncentrálnia” – vélte Wolfram Diener, a Messe Düsseldorf ügyvezető igazgatója. – „Egyértelműen a jövőre és a növekvő piacokra összpontosítunk. A digitalizálás és digitalizálódás vitathatatlanul meghatározza a piaci fejlődés ütemét, a MEDICA ezt figyelembe veszi, és ez tükröződik a csarnokok elrendezésében, valamint a kapcsolódó konferenciák és fórumok programjaiban. A jövőben az egészségügyi ágazat és az orvosi technológia ugyanis stratégiailag szeretne lépést tartani a digitális változásokkal.”

A digitális változás mint lehetőség

A KUKA és a HUR azon vállalatok közé tartozik, amelyek lehetőségként tekintenek a digitális változásokra. Például a számítógépes oktatóeszközöket forgalmazó finn HUR ügyvezető alelnöke, Lena Karjaluoto szerint azért állít ki Düsseldorfban hagyományosan a cég, mert „itt be tudjuk mutatni innovációinkat, a világ minden tájáról találkozunk ügyfeleinkkel, kiképezzük a disztribútorokat és rendszeresen új kapcsolatokat létesítünk."

A KUKA szintén az egész világon aktív. A Magyarországon is jól ismert cég automatizálásra és robotikára szakosodott, és a MEDICA 2018-on bemutatta az LBR Med orvostechnológiai robotot. Idén a KUKA különösen komoly jelenlétet tervez. A MEDICA 2019 részeként kiosztják a "KUKA Innovation Award 2019" díjat. Az idei díj mottója az egészséges életmód. A nyertes 20 000 euró díjazásban részesül. Az öt döntőst már kiválasztották, ezek tevékenységi köre a robot által támogatott bélrák diagnosztikától a robotizált idegsebészeten át egészen a gerinc mikrotörések robotizált kezeléséig terjed.

MEDICA_Biopsie_Roboter_KUKA

Bővülő jelenlét és neves visszatérők

A Mindray és a Zimmer MedizinSystems azon kiállítók között lesznek, akik bővítik jelenlétüket a MEDICA-n. A Mindray széles termékválasztékát két standon is bemutatja. A MEDICA-val kapcsolatos jó tapasztalat az oka annak, hogy a Zimmer MedizinSystems, mint a diagnosztika, a terápia és az esztétikai orvoslás teljes körű beszállítója, kibővíti standját. A vállalat, amely 2018-ban rekordbevételt ért el, tavaly 20 000 orvosnak és terapeutának küldött előzetes belépőjegyet.

MEDICA18_Zimmer_MedizinSysteme

A kiállítók közül a legismertebb visszatérők listáját az Abbott és Euroimmun is gazdagítják. A MEDICA laboratóriumi technológia és diagnosztika területén működő kiállítókkal együtt az új 1. csarnokban mutatják be innovatív megoldásaikat.

Konferenciák

A vásár mellett a konferenciák jelentik a MEDICA további pilléreit. November 18-19-én rendezik a DiMiMED, katasztrófa- és katonai orvoslásról szóló konferenciát, valamint november 20-21. között tartják a MEDICA MEDICINE + SPORT konferenciát, amely a prevenció és a sportgyógyászat kezelési koncepcióinak szempontjaira kíván összpontosítani.

Idén ismét a MEDICA-val párhuzamosan rendezik a Németországi Kórházak 42. Konferenciáját, valamint a MEDICA PHYSIO Konferenciát. Emellett mind a négy napon tartják a COMPAMED 2019 konferenciákkal és fórumokkal kísért szakvásárt, amely közel 800 kiállítóval a vezető nemzetközi piaci platform az orvostechnikai szolgáltatók számára.

MEDICA 2019 + COMPAMED 2019: 70 országból több mint 5000 kiállító, 130 országból összesen 123.500 egészségügyi szakember és kereskedelmi látogató.

A MEDICA 2019 + COMPAMED 2019 kiállítás

  1. november 18-21. között 10:00-18:00 óráig tart nyitva.

További információk és jelentkezés: http://www.medica-tradefair.com

Részletes magyar nyelvű információk a budapesti képviselettől:

BD Expo Kft.

Web: https://www.bdexpo.hu/medica

E-mail: info@bdexpo.hu

Telefon: (1) 346 0273

medica_duration_2019_03_srgb

Megtekintések száma: 1272
ESEMÉNYEK