Megalakult a MOK Háziorvosi Csoport

2020-05-29 13:34:00 FORRÁS:

Szerző: Soós Zoltán

Hírek - MOK hírek

Az alapellátás speciális igényei és problémái arra sarkalltak minket, hogy élve a kamara Alapszabályában adott lehetőséggel megalakítsuk a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportját. A MOK Területi Szervezetek Tanácsa 2020. május 27.-i határozatával a csoport megalakulását elfogadta.
 
Szakmánk jelentős átalakulásban van, a járványügyi veszélyhelyzet az alapellátás számos erényét és hiányosságát felszínre hozta. Köszönjük kollégáink frontvonalban teljesített áldozatos munkáját, a háziorvosok nélkül betegeink többsége szinte teljesen ellátás nélkül maradt volna ebben az időszakban!
 
Döntéshozóink számára is nyilvánvalóvá vált, hogy változásokra van szükség. Csoportunk azzal a határozott szándékkal jött létre, hogy megismerje és képviselje ezen átalakulásban a háziorvosok véleményét, tevékeny és aktív részesei, ne pedig elszenvedői legyünk a változásoknak. A következő időszakban számos alkalommal fogunk megkeresni kérdőívekkel, hívunk és várunk benneteket, küldjétek el véleményeteket a csoport email címére, írjátok meg nehézségeiteket, javaslataitokat. 
Aktív és konstruktív kapcsolatot ápolunk a Háziorvosok Online Szervezetével, köszönjük bátor és aktív kiállásukat, tevékeny munkájukat a járványügyi veszélyhelyzet során. A kamara szintén számos a háziorvosokat érintő szakmapolitikai egyeztetésben vett részt ezen időszak alatt. Kormányzati szereplők, tanácsadók munkáját segítettük, igyekeztünk elérni, hogy véleményünk, javaslataink eljussanak a döntéshozókhoz. Nagy hátrány volt ugyan, hogy nem alakult még meg ezen időszakra a Csoport, hiszen nehezebb volt így igazán érdemi képviseletet szereznünk. Ezért is köszönjük a HAOSZ segítő együttműködését, közös munkára számítunk a jövőben is.
 
A háziorvosok képviselete mellett más alapellátó szakmák, így a foglalkozás-egészségügyi orvosok, iskolaorvosok jelentkezését is várjuk, már csak azért is, mert ezen tevékenységek nagy részét is háziorvosok végzik, sok az átfedés, miközben a speciális tevékenység speciális problémákat, igényeket szül, feladatunknak érezzük ezek képviseletét is. 
 
Tisztelt Kollégák!
Hívunk és várunk, a mellékelt Belépési nyilatkozat kitöltésével, aláírásával és megküldésével csatlakozz hozzánk, kérdőíveink kitöltésével, javaslataiddal formáld a kamarai véleményt!
 
 
Az Ügyrend elolvasása után a Belépési nyilatkozatot aláírva küldd meg postai úton, vagy még egyszerűbben szkennelve e-mail címünkre. 
Postacímünk: 1068 Budapest, Szondi u. 100.
Email címünk: haziorvos@mok.hu  
 
Kollegiális üdvözlettel,
dr. Soós Zoltán
a Háziorvosi Csoport vezetője
 
 
 
ESEMÉNYEK